Aydın’daki jeotermal direnişinin simgesi Hatice Barlas koronaya yenildi

Aydın’a bağlı Efeler ilçesinin Kızılcaköy mahallesinde kurulmak istenen jeotermal enerji santraline karşı yapılan direnişin simge isimlerinden Hatice Barlas korona virüsü nedeniyle vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

Ayhan Çimendağ

DENİZLİ - Aydın’da 2018 yılında Efeler ilçesine bağlı Kızılcaköy Mahallesi'nde tarlaların arasına jeotermal enerji santrali kurulmak istendi. Yöre halkı ve Kızılcaköylüler jeotermal enerji santraline karşı çıkarak eylemler yaptı. Direnişin simge isimlerinden olan Hatice Barlas 80 yaşında vefat etti.

Bir süre önce korona virüsüne (Covid-19) yakalanan Hatice Barlas 3 gün önce korona tedavisi için hastaneye kaldırıldı. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan Barlas bugün vefat etti.

Kızılcaköy’de jeotermale karşı yapılan direnişlerin hepsine katılan ve çevredeki diğer direnişlere giderek deneyimlerini aktaran 80 yaşındaki Barlas aynı zamanda Kızılcaköylü kadınların kurduğu tiyatro topluluğunda yer almıştı. ‘Neymiş Bu Jeotermal’ oyunu ile birçok yerde sahne alan Hatice Barlas'ın cenazesi bugün defnedildi.