Aydın’da öğrenciler kent meydanında: Kaza değil göz göre göre işlenen bir cinayet

Aydın'da Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda bulunan asansörün düşmesiyle bir öğrencinin yaşamını yitirmesi sonucu öğrenciler kent meydanında oturma eylemi başlattı.

Google Haberlere Abone ol

AYDIN- Aydın'da Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda bulunan asansörün düşmesi sonucu Zeren Ertaş isimli öğrenci hayatını kaybetti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt müdürünün açığa alındığını duyururken, öğrencilerin yaşanan duruma yönelik tepkileri sürüyor. Öğlen saatlerinde kent meydanında toplanan yüzlerce öğrenci, “Kader değil ihmal” yazılı pankart açarak protesto eylemi başlattı. “İhmale karşı omuz omuza”, “Kader değil ihmal” ve “Verdiğiniz yorgan kefen oldu” sloganları atarak yürüyüşe geçmek isteyen öğrenciler, polis tarafından engellendi. Bunun üzerine açıklama yapan öğrenciler, kent meydanında oturma eylemi başlattı.

‘ADALET ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Öğrenciler yaptıkları açıklamada, yaşanan durumun bir kaza değil göz göre göre işlenen bir cinayet olduğunu vurguladı. Bozuk olduğu bilinen defalarca arızalanan ve aylardır yapılan uyarılara rağmen hiçbir önlem alınamayan asansör nedeniyle arkadaşlarının ölümünden KYK ve yurt yönetiminin sorumlu olduğunu dile getiren öğrenciler, “Kaybettiğimiz arkadaşımızı anmak için toplandığımız meydanda polis müdahalesiyle de karşılaştığımızı unutmayacağız. Arkadaşımızın ölümüne sebep olan bozuk asansörlere ve güvencesiz yurtlara önlem almayanlar arkadaşımızın ölümüne ses çıkartan öğrencilere karşı TOMA’larla önlem almıştır. Bizler bu faciadan sorumlu yurt yönetimi yargılanana kadar ve ölümüne sebep oldukları arkadaşımızın hesabını verene kadar sesimizi çıkarmaya, adalet aramaya devam edeceğiz” dedi.

Öğrencilerin oturma eylemine çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları da destek verirken, “Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek” ve “Ölmeye değil okumaya geldik” sloganlarıyla bekleyiş sürüyor. Diğer yandan öğrencilerin eylemi sürdürdüğü kent meydanı ise polis ablukası altına alınmış durumda.