Zeren Ertaş geçen hafta da yurttaki asansörde mahsur kalmış

Aydın'da KYK'ye bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansörün düşmesi sonucu sıkışarak hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın geçen hafta da yurttaki asansörde kaldığı ortaya çıktı.

Fotoğraf: AA / DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda 16 kişinin bindiği asansör düştü. Öğrencilerden Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş (22), asansörden çıkmaya çalıştığı sırada sıkışarak hayatını kaybetti.  

DHA'nın haberine göre Zeren Ertaş'ın, 1 hafta önce de yurtta asansörde kaldığı ortaya çıktı. Kızı Zeren'in geçen hafta annesine yurtta asansörde kaldığını anlattığını söyleyen baba Akın Ertaş, “Geçen hafta annesine asansörde kaldığını söylemişti. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın" dedi.

'DEVLETE İNANCIMI KAYBETTİM'

Bu arada baba Akın Ertaş ve ailesi, kızlarının cenazesini teslim almak üzere Aydın’a geldi. Aydın Valisi Yakup Canbolat ile görüşen baba Ertaş, “Ben devlete inancımı kaybettim” dedi.

Ertaş'ın görüşmede, ''Benim çocuğum karıncayı dahi incitmeyecek bir çocuktu. Bu şekilde ihmal sonucunda olduğu için daha çok yaralıyız. Sizden ricam budur. Çünkü ben devlete inancımı kaybettim şu anda. Ben çocuğumu devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma 25 gün bakamadı. Benim çocuğum yandı, biz yandık, başka çocuklar yanmasın. Ancak bu, dilek ve temenniyle olmuyor'' ifadelerini kullandı.

Ertaş’ın cenazesinin yarın öğlen İstanbul'un Pendik ilçesi Kurtköy Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

ANNESİ HASTANEYE KALDIRILDI

Öte yandan Zeren Ertaş'ın Aydın'a gelen annesi Serpil Ertaş, rahatsızlandı. Serpil Ertaş, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. (HABER MERKEZİ)