Ertaş'ın ölümünden 3 gün önce başka bir yurttaki asansörler CİMER'e şikayet edilmiş

Aydın’da KYK'ye bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansörün düşmesi ve Zeren Ertaş'ın ölümünün ardından, kentteki öğrencilerin başka bir yurtta da benzer sorunlar yaşadığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın’da Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş (22) hayatını kaybetti. Kentte okuyan üniversite öğrencilerinin başka bir yurtta da benzer sorunlar yaşadığı ortaya çıktı.

CİMER'E ŞİKAYET ETTİ

Aydın'da Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı 13 yurt bulunuyor. ANKA'nın haberine göre Adnan Menderes Üniversitesi’nde okuyan, Berin Menderes KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan bir öğrencinin, üç gün önce arızalı asansörleri CİMER’e şikayet ettiği ortaya çıktı.

Öğrencinin şikayeti şöyle:

'ASANSÖR DURMADAN BOZULUYOR, KIZLAR HEP ASANSÖRDE KALIYOR'

“Aydın Adnan Menderes üniversitesi lisans öğrencisiyim. Berin Menderes KYK Kız Öğrenci Yurdunda barınıyorum. Yurtta bloklarda 4 asansörden sadece 2’si bazen 1 asansör çalışıyor. Asansör durmadan bozuluyor. Kızlar hep asansörde kalıyor. Verilen yemekler asla doyurmuyor ve hijyen sıfır. Almamız gereken besinleri alamıyoruz. İkinci ekmek parayla satılıyor. Yemeklerden kıl ve böcek çıkıyor. Yemek tabakları ve tepsiler hep kirli ve kokuyor. Yemekhanenin içinde sokak köpekleri dolaşıyor. Yemeklerin yanında geziyorlar veya başka bir hastalık kapabiliriz. Gereğinin yapılmasını arz ederim.”

Öğrencinin CİMER’e başvurusunun Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sevk edildiği görüldü. (HABER MERKEZİ)