Aydın Ekoloji ve Yaşam Platformu kuruldu

Aydın'da yaşanan çevre sorularına karşı Ekoloji ve Yaşam Platformu kuruldu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan avukat Hicran Danışman platformun 'yaşanabilir bir Aydın için' kurulduğunu söyledi.

AYEP kuruluşunu ilan etti. (Fotoğraf: Evrensel)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adnan Menderes Parkı Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen kuruluş etkinliğine Aydın, Çine, Söke, Germencik, Tire gibi yakın çevrelerden yaşam savunucuları, kurum temsilcileri ve köylüler katıldı.

Evrensel'de yer alan habere göre, etkinliğin açılış konuşmasını yapan avukat Hicran Danışman “Türkiye dünyanın, Aydın Türkiye’nin çöplüğü olarak kullanılmak isteniyor” dedi. Aydın'da önemli çevre ve sağlık sorunlarına yol açan JES, maden işletmeleri, sanayi kuruluşları ve diğer ekolojik sorun kaynaklarına vurgu yapan Danışman, “Aydın Ekoloji ve yaşam Platformu (AYEP), yaşanabilir bir Aydın, aydın bir gelecek mücadelesini hep birlikte örmek için kuruldu. Herkesi yaşamı savunma mücadelemizde birlikte omuz omuza mücadeleye davet ediyoruz” diye konuştu. Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, milyon dolarlar kazanan JES şirketlerinin kendisini satın alamadığını ancak bazı belediye başkanlarını satın aldığını belirterek, “Birileri çok para kazanacak diye yaşamımıza son verilmesine sessiz kalmayacağız. Kimseden de korkmayacağız. Milyon dolarlar kazanan JES’çilerin satın alamadığı bir belediye başkanıyım. Bazılarını satın aldı onlar. Hepsini bilen bir kişi olarak şimdilik susuyorum” ifadelerini kullandı. 

'HALK DOĞASINI DEVLETİN ELİNDEN KORUMAK ZORUNDA KALIYOR'

Evinin 60 metre yanında patlatmalarla madencilik yapılan Topçam Köyü'nden Ali Coşkun “Maden geldi artık kuş sesi duymuyoruz. Derelerimizden su akmıyor. Yaşanabilecek bir köyümüz kalmadı. Yetkililer sesimizi duymuyor. Birlikte mücadele ile bu sorunu çözebiliriz. Bizi bizden başka dinleyen yok” dedi. ÇİYAP sözcülerinden Ahmet Uslu da ekoloji mücadelesi ve emek mücadelesinin birlikte olması gerektiğine vurgu yaparken, AYEP’den Gönül Hastaoğlu ise halkın doğasını devletin elinden korumak zorunda kaldığını söyledi. (HABER MERKEZİ)