Aydın CHP'de tartışma: İl Başkanı, ilçe belediye başkanına tepki gösterdi

CHP Aydın İl Başkanı Saatçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kendisine baskı uyguladığını ve yolsuzluk yaptığını iddia eden Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay'a tepki gösterdi.

Mehmet Fatih Atay (sağda), Özlem Çerçioğlu'nu (solda) asfalt ihalesinde yolsuzlukla suçladı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP'li Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu eleştirdiği açıklamaya tepki göstererek, "Kardeşine 3 müdürlük vererek kamuoyunda gündem olan Fatih Atay, unutmasın ki oturduğu koltuğun verdiği güçle yaptığı açıklamalar, her bir partilimizin emeklerine, alın terine hakarettir, ihanettir." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Mehmet Fatih Atay'ın Yeni Asır gazetesindeki açıklamalarında, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu'nu eleştirmesini, üzüntü ve şaşkınlıkla karşıladığını belirtti.

Kamuoyunda Atay'ın parti değiştireceğine ilişkin iddiaların bulunduğunu, bu demecin bu iddiayı destekler nitelikte olduğunu iddia eden Saatçı, Atay'ı kınadığını dile getirdi.

Hikmet Saatçı, "Kardeşine 3 müdürlük vererek kamuoyunda gündem olan Sayın Atay, unutmasın ki CHP'li gençlerin, kadınların, üyelerimizin ve Özlem Çerçioğlu'nun destek ve çabalarıyla oturduğu koltuğun verdiği güçle yaptığı açıklamalar, her bir partilimizin emeklerine, alın terine hakarettir, ihanettir. Oğlunu kulüp başkanı yaparak kolunun uzandığı her yerde var olmak isteyen Sayın Atay, Efeler ilçe kongresini kazanamayacağını anladığı andan itibaren eleştirmeye başladı" diye konuştu. 

ATAY: ÇERÇİOĞLU KÖLE OLMAMIZI İSTİYOR

Mehmet Fatih Atay, Yeni Asır gazetesinde bugün yayınlanan demecinde Özlem Çerçioğlu'na tepki göstermişti. 

Çerçioğlu'nun kendisine mobbing uyguladığını iddia eden Atay, "Bıktım artık. Köle olmamızı istiyor. Sen ne yaptın Aydın'a 14 yıldır, ne yaptın? Ben çok iş yaptım. Yaptıklarım nedeniyle ilçemde oylarım yüzde 71-72 çıkıyor. Çerçioğlu da buna çıldırıyor. O yüzden bana mobbing uygulamaya çalışıyor. Bir futbol takımımız var, diyorlar ki, oğlun bilmem ne. 'Kardeşine 3 müdürlük verdi' diyor. Sanki 3 tane maaş alıyormuş gibi. Kaç kuşak siyasetçi gördüm, böyle bir varlık görmedim. Bu ve şürekası tarafından çektiğimi hiç kimseden çekmedim" dedi.

Hakkında asılsız iddialar gündeme getirildiğinin ve bunun Çerçioğlu tarafından yaptırıldığını öne süren Atay, "Babam ilçe başkanlığı yaptı. Bizim ailemizle, ceddimizle ilgili en küçük bir üçkağıtçılık, ahlaksızlık yoktur, olamaz da zaten. Babam devlet memuruydu 30-40 yıl hizmet etti. Ben milletvekilliği yapmışım, şimdi Çerçioğlu gibi birine mi kalmışım? Mobbing yapıyorlar. Oğlumla bile uğraştılar. Bizim en ufak bir şeyimiz olsaydı, anamızı ağlatırlardı. Yok bir şey bulamadılar ki, hepsine cevap verebilirim. Ayıp ya" ifadelerini kullandı.

'ASFALT İHALESİNDEN 32 MİLYON LİRA GÖTÜRDÜLER'

Çerçioğlu'nu yolsuzluk yapmakla suçlayan Atay, "Ben onların neler yaptıklarını neler çaldıklarını biliyorum. Örneğin, aynı şirkete onlar da sıcak asfalt yaptırdı biz de. Ben açık ihale yaptım, onlar öbür türlü ihale yaptı. Her şeyimizi açık ihale ile yaptık. İşi en az parayı isteyene verdik. Sıcak asfalta aynı şirkete bizim ödediğimiz kaç lira, onların ödediği kaç lira? Lütfen bunu bir araştırın. 32 milyon lira götürdüler" şeklinde konuştu.

"Bu parti, Aydın'da Çerçioğlu partisi haline geldi" diyen Atay, "Bize bir delege seçimi bile yaptırmadılar ya. Bizim de adayımız var. Bizim adayımız mavi liste, onlar beyaz liste ile girecekti. 3 defadır mahallelere sandık koyuyoruz, yine mahallelere koyalım dedik. Hayır dediler, 'beyaz zarf kullanacağız' dediler. 'Ya mavi liste beyaz zarfta belli olur' dedik dinlemediler. 'Sandığın başında bizden birisi olsun' dedik, izin vermediler. İl Başkanı ile İlçe Başkanı sandığın başına oturdu, bizden de kimseyi almadılar. Beyaz zarf kullandırdılar. 50 derece sıcakta beton üstünde milleti bekletip insanları 2 kat yukarı çıkarıp oy kullandırttılar. Ya böyle bir parti olabilir mi ya? Ben Genel Başkan'a, belediye başkanları toplantısında bunu söyledim" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)