Özlem Çerçioğlu suçlamaları reddetti: 'Hakkımda yolsuzluk davası yok'

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yolsuzluk iddialarına cevap verdi. Çerçioğlu "Benim yargılandığım bir yolsuzluk dosyası yok. İftira atmak bu kadar kolay olmamalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Batuhan Yavuz

AYDIN - Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, belediyede yolsuzluk yapıldığı iddialarına bugün düzenlenen belediye meclis toplantısına tepki gösterdi.

Sabah gazetesinde çıkan haberde, Özlem Çerçioğlu'nun, yönetim kurulu üyelerinin yolsuzluktan yargılandığı belediye şirketi Aydın İmar A.Ş.'ye belediye kasasından 2022'de 40 milyon lira, 2023'te ise 152 milyon 918 bin 697 lira olmak üzere 192 milyon lira para aktardığı iddia edildi.

Bugün düzenlenen Aydın Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nın birinci oturum toplantısında AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı, Başkan Çerçioğlu'na hakkında çıkan iddiaları sordu.

Arı, "Bugünkü bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan bir haberle ilgili olarak hakkında yolsuzluk soruşturmasından söz edilen İbrahim Gürdal'ın İmar A.Ş.'deki yönetim kurulu üyeliği devam etmekte midir?" dedi.

Mustafa Arı


ÇERÇİOĞLU SUÇLAMAYI REDDETTİ

Mustafa Arı'ya cevap veren Çerçioğlu, hakkında çıkan haberleri yalanladı.

Haberlere sinirlerinin bozulduğunu söyleyen Çerçioğlu, "Gerçekten çok üzgünüm yani. İnsanlara iftira atmak bu kadar kolay olmamalı. Bu insanların şerefi var, onuru var, ailesi, çoluğu çocuğu var. Anası, babası var. Benim şu anda yargılandığım bir yolsuzluk dosyası yoktur. Onu da hepinizin huzurunda söylüyorum" ifadelerini kullandı.

'İTHAM EDEMEZSİNİZ'

Basında çıkan her iddianın meclis toplantısında sorulmasını doğru bulmadığını ifade eden Çerçioğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Kendisine basın mensubu diyerek insanlara iftira atılmaz. Gerçekten ben çok üzgünüm. Ayrıca İbrahim Gürdal yargılanıyor da olabilir. Kendini bilmez biri şikâyet etmiştir, yargılanıyordur. İnsanları yargılanırken böyle itham etmek kadar kötü bir şey söz konusu olamaz."