Avukatlar saldırılara karşı boykotta: Duruşmalara girmeyecekler

Ankara Barosu, avukatlara yönelik saldırıları protesto etmek için 19 Mart Cuma günü boykot kararı aldı. Yapılan açıklamada, tutuklu ve acil işler dışında avukatların duruşmalara mazeret vermesi talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Barosu, Gebze’de görevini yaparken 27 yaşında öldürülen Avukat Ersin Arslan’ı anmak ve avukatlara yönelik saldırıları protesto etmek için Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.


Ersin Arslan’ın görevi başında sevdiklerinden koparılan ilk meslektaşları olmadığını ifade eden Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, “Avukatlar, geçim sıkıntılarının pandemi süreci ile kemikleştiği bir ekonomik düzenin giderek cinnete yaklaşan sosyal yapısının önüne adeta günah keçisi olarak atılmaktadır. Meslektaşımızın katli ile avukat düşmanı politikaların arasındaki illiyet bağı açıktır. Yaşanan her trajedide dile getirdiğimiz toplumsal cinnet halinin avukata yönelmiş bu biçimi, araç ve yöntem değiştirerek gittikçe vahşileşmektedir. Görev şehidi meslektaşımıza her gün bir başka meslektaşımızın eklenmemesi; avukatlar bu cinnet haline karşı korunduğu için değil cinnetin sınırında olanlar canımızı alma girişiminde 'henüz' bulunmadıkları içindir” dedi.

AVUKATLARA BOYKOTA KATILIM ÇAĞRISI

Ankara Barosu Yönetim Kurulu olarak 19 Mart Cuma günü duruşma boykotu kararı aldıklarını ifade eden Sağkan, şöyle konuştu: “Bu ülkede adliyeler, haciz mahalleri, avukatlık ofisleri, çok uzun zamandır avukat kanına bulanmış ve görev yaptığımız her alan devasa bir cinayet mahalli haline gelmiştir. Herkes bilmelidir ki, acısını yüreğimize gömeceğimiz bir meslektaşımızın daha kaybına tahammülümüz bulunmamaktadır. Tüm bu sebeple, Ankara Barosu Yönetim Kurulu tarafından 19 Mart Cuma günü duruşma boykotu kararı alınmıştır. Tüm meslektaşlarımızı tutuklu ve acil işler dışında baro başkanlığımızın aldığı karar doğrultusunda yaşam hakkımızı savunmak için duruşmalarına mazeret vermeye davet ediyoruz.”