Atina'dan yalanlama: Erdoğan'dan randevu istenmedi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ajandasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmenin olmadığı açıklandı. Erdoğan geçtiğimiz günlerde Miçotakis'in görüşme talep ettiğini söylemişti.

Fotoğraf: AA (Arşiv)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in kendisinden görüşme talep ettiği' sözlerine Atina'dan yalanlama geldi. Yunanistan Devlet Bakanı Yorgos Gerapetridis, 'Yunan liderin Erdoğan'dan görüşme talebinde bulunmadığını' ve 'iki liderin programlarının birbiriyle uyuşmadığını' söyledi. 

'PROGRAMLAR UYUŞMUYOR'

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için New York'a giden Erdoğan burada Miçotakis ile 'görüşmelerinin olduğunu' söylemişti. Ancak Yunanistan Devlet Bakanı, Skai TV'ye yaptığı açıklama ile Yunan liderin ajandasında Erdoğan ile görüşmenin olmadığını açıkladı. Miçotakis'in herhangi bir görüşme talep etmediğini söyleyen Gerapetridis, 'Erdoğan ve Miçotakis'in programlarının birbiriyle uyuşmadığını' kaydetti. 

Erdoğan ise dün ABD'ye seyahat etmeden önce yaptığı basın toplantısında görüşme takvimine dair "Tabii Miçotakis'in görüşme talebini de yine aynı şekilde biz Amerika'da gerçekleştireceğiz. Kendisiyle de orada görüşmemiz var" ifadelerini kullanmıştı. 

Efimerida ton Sintakton gazetesi, Başbakanlık kaynaklarına dayandırarak Yunanistan Türkiye’den görüşme talep etmediğini yazdı.

'ERDOĞAN KENDİNİ BASKI ALTINDA HİSSEDİYOR'

Yunan Bakan, Erdoğan'ın Avrupalı Akdeniz ülkelerinin bir araya geldiği EUMED 9 zirvesinin ardından 'kendini baskı altında hissettiğini' öne sürdü. AB üyesi Akdeniz ülkeleri geçtiğimiz günlerde Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen EUMED 9 zirvesinde toplanmıştı. Akdeniz'de güvenliğin ve istikrarın sağlanması için Ankara'nın da 'uluslararası hukuk ve deniz hukuku kurallarına saygılı olması gerektiğini' söyleyen Miçotakis, "Türkiye'den Yunanistan'a, Kıbrıs'a ve diğer bölge ülkelerine yönelik saldırgan tutumuna son vermesini bekliyoruz" demişti. (DIŞ HABERLER)