Atina'dan Çavuşoğlu'na yanıt: Yunanistan, terörize edilemez

Çavuşoğlu'nun açıklamalarını yanıtlayan Yunanistan Hükümet Sözcüsü Oikonomou, "Yunanistan’ın gözü korkutulamaz ve terörize edilemez” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun kara sularının sınırlandırılmasına ilişkin açıklamalarına Atina'dan yanıt geldi. Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yannis Oikonomou, Çavuşoğlu'nun açıklamalarını 'provokasyon' olarak niteledi. Oikonomou, “Türkiye’nin tehdit ve provokasyon taktiği kesinlikle çıkmaz sokaktır çünkü Yunanistan’ın gözü korkutulamaz ve terörize edilemez” ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

Ankara'da basınla 2022 değerlendirme toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son günlerde Yunanistan basınındaki özellikle Girit’in çevresinde kara sularının 12 mile çıkarılacağına dair haberlere ilişkin şu açıklamalarda bulunmuştu: "Değil 12, Ege’de 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclisimizin bu konuda 1995’te aldığı karar nettir ve halen geçerlidir. Yunanistan’ı bir kez daha uyarıyoruz: Arkana almaya çalıştıklarına güvenerek sahte kahramanlık peşinde koşma. Maceraya atılma. Sonu sizin için hiç iyi olmaz!" (DIŞ HABERLER)