Associated Press: Putin'in kızları AB'nin de yaptırım listesinde

Rusya lideri Putin'in çocukları Maria Vorontsova ve Katerina Tikhonova'nın ABD'nin ardından AB'nin de yaptırım listesine girdiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çocuklarının ABD'nin yaptırım listesine alınmasının ardından Avrupa Birliği'nin (AB) de yaptırım listesine dahil edildiği iddia edildi.

ABD merkezli Associated Press'in (AP) haberine göre, ajansa konuşan iki AB yetkilisi ABD'nin Putin'in kızlarına yaptırım kararının ardından Avrupa Birliği'nde (AB) de benzer bir karar alındığını söyledi. Habere göre, AB'nin varlıkları dondurulan ve seyahat yasağı uygulanan Rusya vatandaşlarına ilişkin listesine Maria Vorontsova ve Katerina Tikhonova da dahil edildi.

AP, farklı ülkelerden olan söz konusu AB yetkililerinin yaptırım listesi henüz yayınlanmadığı için isimsiz bilgi verdiğini de aktardı. 

PUTİN VE LAVROV'UN ÇOCUKLARI YAPTIRIM LİSTESİNDE

Beyaz Saray, ABD'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırım kararlarını 6 Nisan'da duyurmuştu. Buna göre, Rusya'nın en büyük finans kurumlarından Sberbank ve Rusya'nın en büyük özel bankası Alfa Bank'ın yanı sıra Putin'in iki kızı, Dışişleri Bakanı Lavrov'un eşi ve kızı, Rusya'nın eski Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, Başbakan Mihail Mişustin ve Rusya Güvenlik Konseyi üyeleri yaptırım listesine alınmıştı. (DIŞ HABERLER)