VİDEO

Askıda Sanat... Kadınlar ve Sanat 2: Tacize ve şiddete susma, bitsin

Mahmut Çınar ve Tuğba S.'nin hazırladığı Askıda Sanat’ın, 8 Mart haftasına özel hazırlanan özel bölümünün ikinci kısmında, sanat sektöründe kadınların maruz kaldığı mobbing, taciz, şiddet ve ifşa meselesi tartışılıyor.

Tuğba S. - Mahmut Çınar 

DUVAR - Askıda Sanat’ın Kadınlar ve Sanat başlıklı bölümünün ikinci kısmında, yine farklı sanat sektörlerinden kadınların yaşadıkları, farklı boyutlardaki 'taciz', 'küçümsenme', 'ciddiye alınmama' gibi  farklı fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddet deneyimleri ele alınıyor. Amerika’da başlayan 'me too' hareketinin etkisiyle Türkiye’de de sinema, tiyatro ve edebiyat alanlarından kadınların, maruz kaldıkları tacizleri ifşa etmeleri ve bunun etkileri de yine bu bölümde tartışılıyor. Yazar, şair, oyuncu, müzisyen ve akademisyen kadınlar, sanatın farklı alanlarında kadınların nasıl yol kat ettiklerini, önlerine çıkan taciz ve şiddet engelleriyle nasıl başa çıktıklarını paylaşıyorlar. 

Askıda Sanat'ın 8 Mart’a özel bu bölümüne, akademisyen ve şair kimlikleriyle Nilay Özer ve Duygu Kankaytsın, oyuncu Pınar Göktaş, müzisyenler Ceren Gündoğdu, İdil Meşe, Gözde Öney, ve Rewşan konuk oluyor.

Tuğba S. ve Mahmut Çınar tarafından hazırlanan Askıda Sanat, Friedrich Naumann Vakfı'nın desteğiyle hayata geçiyor, Duvar Medya Vakfı'nın desteğiyle yayınlanıyor. (HABER MERKEZİ)