Aşısızlara 'Yahudi' diyen Hollandalı vekile mahkemeden ceza

Hollanda'da Covid-19 önlemlerini Nazi uygulamalarıyla kıyaslayan bir sağcı milletvekilinden 'Yahudi örgütleri şikayetçi oldu. Mahkeme paylaşımların silinmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'da sağcı milletvekili Thierry Baudet'in Covid-19 kısıtlamalarını holokost ile kıyasladığı sosyal medya paylaşımlarının silinmesine karar verildi. 

Demokrasi için Forum partisinin lideri Baudet, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'aşılanmayan insanların yeni Yahudiler' olduğunu ve 'dışlanmalara yüzlerini çevirenlerin' ise 'yeni Nazileri' temsil ettiğini yazdı. Baudet'in paylaşımı, İkinci Dünya Savaşında Nazi Almanyası tarafından Yahudilere dönük soykırım uygulaması Holokost'tan kurtulanların ve çeşitli Yahudi örgütlerin tepkisini çekti, yasal işlem başlatılması talep edildi.

Hollanda yargısı, sağcı Baudet'in paylaşımı 48 saat içerisinde silmesi gerektiğini aksi takdirde günlük 25 bin euro ceza ödemek zorunda kalacağını açıkladı. Alınan kararda 'Holokost kurbanlarına ve yakınlarına amaçsızca saldırı' gerekçe gösterildi.

HOLOKOST FOTOĞRAFI PAYLAŞMASI YASAKLANDI

Mahkeme ayrıca sağcı Milletvekili'nin, Hollanda'daki pandemi uyguları hakkında Holokost görseli içeren herhangi bir paylaşım yapmasını da yasakladı.  Baudet daha önce Nazi toplama kampı fotoğrafını alıntılayarak 'Tarihin tekrar ettiğini görmezden gelmek nasıl mümkün olabilir' diye yazmış, Covid-19 kısıtlamalarını eleştirmişti. Baudet'in avukatı ise 'söz konusu paylaşımların saldırgan olmadığını, aşısızların dışlanmasının nerelere varabileceği hakkında bir uyarı olduğunu' dile getirdi. (DIŞ HABERLER)