Asiltürk'ün ittifak için 20 vekil şartına partisinden yanıt: Değil 20, 50 vekil olsa da anlamı yok

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, 'Asiltürk Cumhur İttifakı'na katılmak için 20 vekil şartı koştu' iddiasına yanıt verdi: Değil 20, 50 milletvekili de olsa bunun hiçbir anlamı yok.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Saadet Partisi'nden, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün "Cumhur İttfakı'na katılmak için AK Parti'den 20 milletvekili istedi" iddiasına yanıt geldi.

Yeniçağ TV’ye konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya “Bütün gerekçelerimizi bir kenara atarak böylesine bir değerlendirme içerisinde hiçbir zaman olmadık” dedi.

“Bu konu bizim gündemimizde olmadı" ifadelerini kullanan Kaya şöyle devam etti: "Çünkü, Saadet Partisi bu zamana kadar parlamentoda bir grup kurmanın, grup kurarak kendi sesinin kendi sözünün daha farklı kitlelere ulaşması adına daima bunun mücadelesini verdi. Bu işin bir yanı. Ama Saadet Partisi ne Oğuzhan Asiltürk bey ne de genel başkanımız bugüne kadar salt milletvekilliği adeti üzerinden diğer bütün gerekçelerimizi bir kenara atarak böylesine bir değerlendirme içerisinde hiçbir zaman olmadık.

Bizim ilkelerimiz, ortaya koyduğumuz gerekçeler, milletimiz için düşündüğümüz gelecek projeksiyonu, eğer olumlu manada bunlardan etkilenmeyecekse değil 20, 50 milletvekili de olsa bunun hiçbir anlamı yoktur.” (HABER MERKEZİ)