'Aşı turizmi': Hindistan'dan İngiltere'ye talep başladı

İngiltere'nin Pfizer/BioNTech aşısına onay vermesinin üzerinden daha saatler geçmeden, eski sömürge Hindistan'da 'aşı turizmi' hazırlıkları başladı. Vatandaş olmayanlara aşı yapılmayacak olmasına rağmen, Hindistan'daki birçok tur şirketine sadece aşı olmak için İngiltere'ye gitmek isteyenler başvuruda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Londra hükümetinin Pfizer/BioNTech aşısına verdiği onayın daha mürekkebi kurumadan, Hindistan'dan aşı olmak için İngiltere'ye gitmek isteyenlerin seyahat acentelerine başvuruda bulunduğu belirtildi. Hindistan basını, bazı tur şirketlerinin 2021 yılı için üç günlük aşı turları planlamaya bile başladığını yazdı.

İngiliz basınına göre, vatandaş olmayanların şu an için ülkede aşı olabilmesi mümkün değil. Aşının ücret karşılığında yapılmaya ne zaman başlanacağı da bilinmiyor.

Ancak İngiltere'nin eski sömürgesi Hindistan'da, birçok kişinin şimdiden bazı tur şirketlerine başvuruda bulunduğu belirtildi. Press Trust India ajansına konuşan bir seyahat şirketinin sahibi, gelecek aylar için üç günlük aşı turu paketleri planladıklarını söyledi. Mumbai'deki bir tur şirketiyse, kendilerine şimdiden çok sayıda vize başvurusu geldiğini, korona virüsü önlemlerinin gölgesinde İngiltere'ye nasıl seyahat edebileceklerini soranlar olduğunu söyledi. 

Mumbai'deki turizmci, sadece aşı olmak için gidenlerin iki haftalık karantinadan muaf tutulup tutulmayacağını bile soranlar olduğunu belirterek, "Onlara bu sorulara yanıt vermek için çok erken olduğunu söyledim" dedi.

İngiltere dün, Pfizer/BioNTech aşısının acil durum kullanımına onay veren ilk Batılı ülke olmuştu. Ülkede öncelikli grupların aşılanmasının gelecek hafta başlaması planlanıyor. (DIŞ HABERLER)