Asgari ücrette kritik gün: 3 bin 750 lira iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret için görüş sorduğu bakanlardan aldığı rakamların ortalamasının yüzde 32 zamma işaret ettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüş aldığı bakanların önerdikleri rakamın 3 bin 750 lira olduğu öne sürüldü.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2022 asgari ücretinin belirlenmesi için ikinci görüşme bugün yapılacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıl önceki yıllardan farklı olarak "çok ilginç bir uygulama yaptığını" ve bakanlara ayrı ayrı "Asgari ücret ne kadar olmalı?" sorusunu yönelttiğini belirten Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, AK Parti kulisinden edindiğini belirttiği bilgileri aktardı.

'ERDOĞAN'A 3 BİN 750 LİRA DEDİLER'

"Bakanların bir kısmı işveren olduğuna göre Erdoğan'a acaba ne yanıt verdiler?" diye soran Uğuroğlu, devamında şunları kaydetti:

"AKP kulisinden aldığım bilgiye göre bakanların verdiği rakamın ortalaması şöyle: 3 bin 750 lira. Bu rakam bakanların, yaklaşık yüzde 32 civarında bir zam beklentisi içinde olduklarını gösteriyor. Peki, Erdoğan bu zammı yapar mı? Memurlara birinci 6 ay için yüzde 12,5 zam farkı verilmesi gerekiyor ki gerçek zam oranı 3 Ocak 2022 tarihinde açıklanacak 2021 yılı enflasyonuna göre netleşecek."

Asgari ücret halen net 2 bin 825 lira.