Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: İşçimizi zora sokmayacağız

Katar ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret ile ilgili "Biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) toplantısında 'asgari ücretin 4 bin TL’nin altına düşürülmemesini istediği' iddiası sorulan Erdoğan, "Biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında da en uygun, en ideal olanını masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz. Ve bu kararla birlikte de temenni ediyorum ki sadece işçi kesiminin değil, işverenin de memnun olması lazım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'MUHALEFETİN RAHATSIZLIKLARINA RAĞMEN İLİŞKİLERİ İLERLETECEĞİZ'

- Türkiye ve Katar son yıllarda karşılaştıkları bölgesel zorlukları güçlü bir şekilde karşılayan iki ülkedir. Bildiğiniz gibi Türk-Katar savunma noktasında askerlerimizin oradaki üssü söz konusu, ve bu üssümüzle oradaki çalışmalarımızı ayrıca yürüteceğiz, orayı da ziyaret etmek suretiyle Mehmetçiklerimiz ile orada bir arada olacağız. Körfez'deki diğer ülkelerle de ilişkilerimizi iyileştirmeye çalışıyoruz. Katar'ın yanı sıra Körfez'deki diğer ülkelerle de iş birliğimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Türkiye olarak hiçbir ayrım yapmadan Körfez'deki kardeşlerimizle ilişkilerimizi ilerleteceğiz. Körfez bölgesinde diyalog kapılarının tekrar açılması ve yanlış anlamaların giderilmesi yönünde yürütülen diplomatik çabaları memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye olarak tüm Körfez ülkeleriyle olan birlikteliği, dayanışmaları çok daha güçlendirerek ilerletmek yanayız. Muhalefetin tüm rahatsızlıklarına rağmen bu ilişkileri ilerleteceğiz. Şu anda da Körfez ülkeleri arasında da bir dayanışma yeniden tesis edildi.

'AFGANİSTAN'DA KADIN VE ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ HASSASİYET NOKTAMIZ'

- Taliban yönetiminin üst düzey temsilcilerinin Türkiye ziyareti oldu, bu ziyarette kendileri özellikle kadınların sosyal hayattaki yeriyle alakalı bazı sözler var. Temenni ederiz ki bu sözler tutulur ve bu sözleri tutmak suretiyle Taliban yönetimi Afganistan'ın dünya ile bütünleşmesini sağlar. Özellikle kadınların çocukların eğitimi temel hassasiyet noktamızdır.

'İŞÇİMİZİ ZORA SOKMAYACAĞIZ'

- Tarafların teklifleri nedir bunu bir görelim. Daha önce de söylediğim gibi biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında da en uygununu, en ideal olanı belirleyip nihai kararımızı vereceğiz. İşçi kesiminin memnuniyeti değil, işverenin de karardan memnun olması lazım. Hem işçinin emeğine hem de işverenin yatırım gücüne ihtiyacımız var.

'HER ALANDA STOKÇULUK YAPANLAR VAR'

- Benim en çok rahatsız olduğum konu stokçuluk. Stokçuluk dinimizde haramdır, böyle bir şeye gidemezsiniz. Görüyoruz ki stokçuluk yapanlar var. Son zamanlarda otomotiv sektöründe bile stokçuluk var. Hele hele gıdada stokçuluk yenilik yutulur gibi değil. Şu anda cezai müeyyide çok düşük. Biz bunun üstüne gideceğiz. Ama stokçuluk yapanlar bedelini ağır ödeyecek.

KIBRIS CUMHURİYETİ'NDE CAMİ SALDIRISI

- Bu olay karşılıksız kalmayacak. Bu tür sabotajların bedelini çok ağır ödersiniz, bunun arkasında kimlerin olduğu noktasında da her türlü arayışın içerisindeyiz. Biz nasıl ki bütün onların kutsallarına kiliselerine karşı bir güvenceysek aynı şekilde aynı güvenceyi de onların vermesinin gerektiğini her zaman söylüyorum. (HABER MERKEZİ)