ASELSAN'dan satış iddialarına yalanlama: Hiçbir gerçeklik payı taşımıyor

Şirketin satışı için görüşmeler yapıldığına dair haberleri yalanlayan ASELSAN, “Şirketimiz hakkındaki bu iddiaların hiçbir gerçeklik payı taşımadığını belirtmek isteriz” açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ASELSAN'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ne satışı için görüşmeler yapıldığı iddiası şirket tarafından yalanlandı.

DHA'nın aktardığı habere göre, ASELSAN'dan yapılan açıklamada “Bazı basın yayın organlarında, ASELSAN'ımız ile ilgili kaynağı belli olmayan iddialar dile getirilmektedir. Halkımızın bağışları ile kurulmuş, çoğunluk hissesine Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın sahip olduğu Şirketimiz hakkındaki bu iddiaların hiçbir gerçeklik payı taşımadığını belirtmek isteriz” denildi.

İddianın gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada, “Halkımızın gurur kaynağı ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki haklarımız saklıdır” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı tarafından, ordunun haberleşme cihaz ihtiyaçlarını karşılama ve geliştirme amacıyla kuruldu.

Çok sayıda ülkeye ihracat yapan ASELSAN, İstanbul Sanayi Odası'nın 500 sıralamasına göre, 2020 yılında 11. sırada yer aldı.

BAE'nin fiili yöneticisi Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın Türkiye ziyaretinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Kasım günü yaptığı grup toplantısında “Bunlar geldiler, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN bunları alacaklarmış, pazarlıklarını yapacaklarmış. Buradan Erdoğan'a ve BAE Veliaht Prensi'ne söylüyorum: Ordunun HAVELSAN'ına, ROKETSAN'ına ASELSAN'ına el koyarsanız, satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm” demişti.

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmesinde 6 Aralık'ta tekrar konuyu gündeme getiren Kılıçdaroğlu, “Siz bekliyorsunuz Katarlılar buraya gelecek, veliaht prens buraya gelecek, ASELSAN'ı mı satacaksınız? ROKETSAN'ı mı satacaksınız? Sattırmayacağız, sattırmayacağız. Hiç endişe... Sattırmayacağız” diye konuştu.

ABD merkezi Bloomberg'de dün yayınlanan haberde ise BAE savunma heyetinin Ankara'da olduğu iddia edildi. Pazartesi günü Savunma Sanayi Başkanlığı'ndaki toplantıya, ASELSAN'ın aralarında olduğu savunma şirketleri yetkililerinin de katıldığı öne sürüldü. (HABER MERKEZİ)