Arter'in çocuk atölyeleri devam ediyor

Arter’in çevrimiçi çocuk atölyeleri Kasım ayında da devam ediyor. 7 Kasım’da “Renk Renk Notalar”, 14 Kasım’da “Doğanın Gizemli Dokuları”, 21 Kasım’da “Hamur Çanaklar: Bir, İki, Üç!”, 28 Kasım’da ise “Alkış Müzikali” başlığıyla düzenlenecek ücretsiz atölyelere katılım kontenjanla sınırlı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arter Öğrenme Programı kapsamındaki Çocuk Atölyeleri Kasım ayı boyunca Cumartesi günleri çevrimiçi ortamda gerçekleşmeye devam ediyor. Farklı yaş gruplarından katılımcılara açık olan atölyelerde çocuklar çağdaş sanatı keşfedip yorumlarken bir yandan da kendi eserlerini üretiyorlar.

RENK RENK NOTALAR

6–9 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenen çevrimiçi “Renk Renk Notalar” atölyesi, 7 Kasım cumartesi günü gerçekleşecek. “Renk Renk Notalar” atölyesi, Arter’in Dinleyen Gözler İçin başlıklı sergisinde yer alan, farklı nota gösterimleriyle ilişkili yapıtlardan ilham alıyor. Çalışmada, gündelik hayatta işittikleri seslerden yola çıkarak yapıtları yorumlamaya davet edilen çocuklar, notaların yerine renkleri ve desenleri yerleştirerek üretecekleri bestelerle, müziği görselleştirmenin olanakları üzerine düşünecek. Çocuklar atölyede resim kâğıdı, suluboya, siyah keçeli kalem, kuru boya kalemleri ve cetvel kullanacaklar.

DOĞANIN GİZEMLİ DOKULARI

“Doğanın Gizemli Dokuları” atölyesi, 14 Kasım cumartesi günü 7–11 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak düzenlenecek. Doğa ile insan arasındaki ilişki üzerine bir sohbet etrafında şekillenecek atölyede çocuklar, yaprak, dal, kozalak, taş, meyve gibi doğal malzemelerin dokularını kullanarak kendi kompozisyonlarını oluşturacak. “Doğanın Gizemli Dokuları” atölyesi için çocuklar ayrıca, resim kâğıdı, kuru boya kalemleri, organik malzemeler (kozalak, taş, yaprak, dal vb.), bir adet meyve ve büyüteç kullanacaklar.

HAMUN ÇANAKLAR: BİR, İKİ, ÜÇ

4–6 yaş aralığındaki çocukların katılımına açık olan “Hamur Çanaklar: Bir, İki, Üç!” atölyesi 21 Kasım cumartesi günü gerçekleşecek. Atölye, Alev Ebüzziya Siesbye’nin Arter’de devam eden "Tekerrür" başlıklı sergisindeki yapıtlardan ilham alıyor. Sergilenen yapıtlar arasındaki farklar üzerine bir sohbetle başlayacak çalışmada, çocuklar tekrar eden hareketlerle oyun hamurlarını şekillendirecek ve tekrarlayan biçimler arasındaki farkları bulacaklar. Çocuklar atölyede oyun hamurları, kürdan, küçük boncuklar ve isteğe bağlı olarak sim kullanacak.

ALKIŞ MÜZİKALİ

28 Kasım cumartesi günü gerçekleşecek çevrimiçi “Alkış Müzikali” atölyesi ise 7–11 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenecek. Müziği görselleştirmenin imkânlarını araştıran yapıtlardan ilham alan “Alkış Müzikali” atölyesi, Arter’in "Dinleyen Gözler İçin" başlıklı sergisinde yer alan eserlerden yola çıkıyor. Atölyede, görsel ve işitsel düzenlemeler yapacak olan çocuklar, harfleri, sayıları ve renkleri alkışlarıyla buluşturarak kendi görsel müziklerini oluşturacak ve “bakarken dinlemenin” olanaklarını araştıracak. Atölye çalışmasında çocuklar, madeni para, 4 farklı renkte yün, zar, makas, uhu, resim kâğıdı ve boya kalemleri kullanacaklar.

Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyelere [email protected] adresine yazarak kayıt yaptırılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)