Araştırma: Hindistan'da gerçek vaka sayısı resmi verilerin 10 katı

Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi'nin yürüttüğü araştırmada, ülke genelinde gerçek vaka sayılarının resmi verilerin 10 katı olabileceği tespit edildi. 29 bin kişinin katıldığı araştırmada, 10 yaş üzerindeki her 15 kişiden yaklaşık birinin kanında antikor bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınında en çok vakanın görüldüğü ikinci ülke olan Hindistan'da, gerçek vaka sayısının resmi verilerin 10 katı olabileceği kaydedildi. Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi'nin araştırmasına göre, ülkede 63 milyondan fazla kişiye korona virüsü bulaşmış olabilir.

Ağustos ve eylül aylarında 700 köy ve kentte yapılan ve 29 binden fazla kişinin katıldığı çalışmada, 10 yaş üzerindeki  her 15 kişiden yaklaşık birinin kanında antikor bulundu.

Hükümetin 2011 yılında gerçekleştirdiği son nüfus sayımına göre 1.3 milyar vatandaş arasından 988 milyondan fazlasının 10 yaşın üzerinde olduğu kaydedildi. Bu bilgiler ve seroloji testi olarak da bilinen antikor testlerinden elde edilen verilerin ışığında, araştırma sonucunda toplam 63.78 milyon kişinin Covid-19'u geçirmiş olabileceği aktarıldı.

Konseyin direktörü Dr. Balram Bhargava, her bir resmi enfeksiyon vakası bildirimin aslında 26 ila 32 kişinin enfekte olduğuna işaret ettiğini dile getirdi. Korona virüsüyle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin hafifletilmemesi gerektiğini söyleyen Bhargava, her eyalette önlemlerin uygulanması gerektiğini aktardı ve özellikle maske kullanımının önemi konusunda uyarıda bulundu. (DIŞ HABERLER)