Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 600 milyon liralık 'kara kış destek paketi'

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Kara Kış Fonu’ çağrısının ardından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 600 milyon liralık kara kış destek paketinin detaylarını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara yönelik “Kara Kış Fonu” çağrısının ardından CHP'li belediyeler de harekete geçti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 600 milyon liralık “Kara Kış Destek Paketi”ni sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

Yavaş’ın, “Ankara ayazında dayanışmayla ısınıyoruz. Başkent'te kimse yatağa aç girmeyecek, okumayan hiçbir çocuk kalmayacak. Çetin günleri birlikte aşacak, güneşli günlere birlikte ulaşacağız” ifadeleriyle duyurduğu destek paketine göre sosyal yardım alıp başvuran aileler için 400 milyon TL tutarında doğal gaz bütçesi ayırıldı.

Aralık ayında 220 bin ailenin Başkent Kart’ına 500’er TL'den toplam 110 milyon TL tanımlayacak olan belediye, sosyal yardım alan ailelere günlük birer ekmek ve aylık birer kilo et desteğinde bulunulacak. Öte yandan 20 bin öğrencinin servis ücreti de belediye tarafından ödenecek.

‘ÇETİN AYLARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ’

Ankara’da hiç kimsenin “Bu kentte benim kimsem yok mu” sorusunu cevapsız bırakmadıklarını belirten Mansur Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyetimizin Başkentini iyiliğin de başkenti haline getirdik, bir yandan kuraklık, bir yandan pandemi süreci, bir yandan da ekonomik koşullar nedeniyle hemşerilerimizin büyük bir kısmının çeşitli zorluklar yaşadığını biliyoruz. Bu sorunu aşmak için yeni bir sayfa açıyor, 'Kara Kış Destek Paketi'mizi açıklıyoruz. Yeni destek paketimizde, bize başvuran ihtiyaç sahibi ailelerimize doğal gaz desteğinde bulunacağız. Bu desteğe, başvuru durumuna göre 400 milyon lira civarında bütçe ayırırken, aralık ayında 220 bin ailemizin Başkent Kartına 500 liralık ayrıca destek tutarını yatırılması için çalışmalara başladık. Tüm bunların yanında, yılbaşından itibaren sosyal yardım alan her ailemizin Başkent Kartı'yla günlük birer ekmek ve aylık birer kilo et alabilmeleri için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yılbaşından itibaren 20 bin civarında evladımızın da servis ücretlerini ödemeye başlayacağız. Hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmesin, kimse aç ve açıkta kalmasın diye hazırladığımız Kara Kış Destek Paketimiz ile çetin ayları birlikte aşacağız, güneşli günlere hep birlikte ulaşacağız.” (DUVAR)