Ankara Barosu TFF'yi mahkemeye verdi

Ankara Barosu, Süper Lig kulüplerine hukuki danışmanlık yapması için İtalyan Gallavotti Bernardini&Partners hukuk firması ile anlaşan TFF hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3 Mayıs'ta Süper Lig kulüplerine gönderdiği yazıda, İtalyan Gallavotti Bernardini&Partners hukuk firması ile 2022 yılında kadar geçerli bir sözleşme imzalandığını ve kulüplerin bu firmadan alacakları hukuki tavsiye ve danışmanlıkların ücretinin federasyon tarafından karşılanacağını belirtti.

Federasyonun imzaladığı sözleşmenin Avukatlık Kanunu’nun 35. ve 48. Maddelerine ve aynı zamanda TCK’nın 257. Maddesine aykırı olduğunu ileri süren Ankara Barosu, TFF Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Baro tarafından yapılan açıklamada, "İlgili yazıdan anlaşıldığı üzere, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpleri’nin İtalya’daki bir hukuk firmasından hukuki danışmanlık hizmeti alabilmesi için danışmanlık ücretini TFF bütçesinden ödeyerek bir anlamda kulüpler için ücretsiz hukuki danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. 5284 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun gereği, Türkiye’de futbolu “özerk” bir şekilde yönetmekle görevli olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun, kendisine bağlı kulüpleri belirli bir hukuk firması ile çalışmaya yönlendirmesi, teşvik etmesi ve aracılık yapması 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ve Türkiye Futbol Federasyonu talimatlarına aykırıdır" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)