Aytekin Akay

aytekinakay@gmail.com
TÜM YAZILARI
Kaliteler arası maç Bir maçı bu kadar kriminalize etmeye gerek yok. Puan en çok kime lazımsa o kazandı. Trabzonspor iyi mücadele gösterse de kalitesi maçı kurtarmaya yetmedi.
Takımın kuruluş ayarları bozuk! Takım matematiği yanlış, kurulurken yanlış kurulmuş. Öyle Avcı’lık bir durum da yok. Takım, gitmiyor, üretmiyor, ısırmıyor, sonuç alamıyor. Elinizde Onuachu, Pepe gibi golcüler olursa sizi maçta tutuyor. O kadar. Geçtiğimiz haftalarda olan buydu. Bir sezonun iflası Trabzonspor 5-1 mağlup olunca, büyük bahaneler bulmak lazım. Ancak tüm bahaneler Trabzonspor yönetiminin tarihinin en yanlış kadrolarından birini kurduğu gerçeğini değiştirmez. Trabzonspor net bir mağlubiyetle sezon iflasını da ilan etmiş oldu.
Avcıizm kazandı Bu takım rafine, bir yere sıkıştırılmış, futbolu Trabzon’a benzemeyen bir takım. Abdullah Avcı, “Sizin istediğiniz gibi değil, benim istediğim gibi” demişti. Biz buna hazırlıklıydık. Onun için skora da, oyuna da şaşırmadık. Avcı’nın total futbolu Trabzonspor camiası olası farklı mağlubiyet dahil her sonuca hazırken, Abdullah Hoca, "bu kaderimiz değildir" dedi ve zoru kolay yaptı. Defans düzeni bozulan rakibinin gardını birden düşürdü. Cumhuriyetimiz 100 yaşında, futbolumuz emekleme çağında Cumhuriyet 100 yaşında, futbol kulüplerimiz daha da yaşlı. Ama futbol ekolümüz yok. Trabzonspor bir ekoldü ama artık çok uzağında. Ekol her zaman kazanır. Olmayınca beraberlik iyi sonuç olur.  Geri gelmek, ileri gitmek! Avcı keşke 'yeni geldim' deseydi. Çünkü herkes onun geri gelmesinden çok yeni gelmesini, yeniliklerle gelmesini tercih ederdi. Leekens’ten Şenol Güneş’e, Bjelica’dan Avcı’ya Bjelika'nın parlak bir futbol geçmişi yok. Ne oynattığı belli olmayan sistemsiz hocalar sınıfında. Taktik sınırlaması yok. Ne yazık ki Trabzon onun hayallerinin şehri olamadı. Anlaşılamadı, pek anlaşılmak da istenmedi. En doğru söylemi, “kimse kulüpten büyük değildir” cümlesi oldu. Çünkü ben varsam kulüp-takım var diyenleri gördü.