YAZARLAR

Geri gelmek, ileri gitmek!

Avcı keşke 'yeni geldim' deseydi. Çünkü herkes onun geri gelmesinden çok yeni gelmesini, yeniliklerle gelmesini tercih ederdi.

İlk yarı bittiğinde istatistikler, beraberlik diyordu. Üstelik bu sezon henüz beraberliği olmayan Trabzonspor için bir ilk sayılabilirdi. Oyun ilk 20 dakikada Trabzonspor’un. Herkes bu dakikalarda, “Ooo, hoca farkı” demeye başlamıştı ki, eski öğrenmelere dönüş oldu. Yana, geriye, ortaya derken Alanya topu ayağına aldı. İlk yarıda Alanyaspor en az 1 gol bulabilirdi.

İkinci yarının ne olacağına teknik adamlar karar verecekti. Alanyaspor eksik ama cesur, Trabzonspor geri gelen hocasıyla bildiğiniz gibi. İki ön liberolu kontrollü oyun. “Acaba rakip ne yapar? endişesi. Avcı takımı şuursuz şekilde rakip kaleye göndermedi. Zaten tarzı değil. Ancak takım geri düşecek, o zaman!

Trabzon kanatlarda yok ama forveti kale direği yüksekliğinde. Visca ikinci forvet. Bardhi, Trezequet’in yokluğunda solda. Zaten hiç mevkiinde oynamadı ki! Bu takımda ne eksik ne eksik diye sora duralım cevabını aramaya devam.

Abdullah Avcı, “yeni gelmedim, geri geldim” dedi. Yani o eski benim demek istedi. Doğal olarak 50-60 dakika hücum oynayan takım hayal etmeyin mesajını verdi. 0-0’ı sevmezseniz en fazla 1-0’larla yola devam edeceğini açık açık söyledi.

Maçın sonlarına doğru Alanyaspor direkten dönen topuyla bir beraberlik kurtarabilirdi. Gerçi 1 gol attılar. Kendi kalelerine olsa da golü onların atması maçın vicdanı olarak akılda kalacak. Çünkü golü en çok isteyen onlardı. 

Bjelica, Avcı ne değişti? Geri gelse de yeni gelmiş bir teknik adamın daha ilk maçtan her şeyi değiştirmesi beklenemez. Avcı keşke “yeni geldim” deseydi. Çünkü herkes onun geri gelmesinden çok yeni gelmesini, yeniliklerle gelmesini tercih ederdi.


Aytekin Akay Kimdir?

Yaklaşık 15 yıldır Trabzon ve Trabzonspor üzerine yazılı ve görsel medyada materyaller üreten Aytekin Akay, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. Medya dünyasına daha üniversitedeyken, öğrenci olarak yazdığı haber ve araştırmaların ulusal gazetelerde yayımlanmasıyla başladı. Spor gazeteciliğine olan ilgisinden dolayı ilk profesyonel işi gönül verdiği Trabzonspor oldu. Kulübün resmi yayın organının uzun seneler muhabir ve editörlüğünü yaptı. Dergi tarihinin en önemli söyleşilerine imza attı. Özellikle Trabzonspor’un dünüyle bugünü arasında köprü olan yazılar ve kişiler onun döneminde geniş kitleler tarafından bilindi. Daha sonra Trabzon Kültür Sanat Yaşam adıyla yayın yönetmenliği kendinde olan dergiyi çıkartmaya başladı. Trabzon Dergisi, kategorisinde ‘En iyi kent dergisi’ ödülünün sahibidir. Aytekin Akay’ın en çok hatırlanan yazısı Kazım Koyuncu ile yaptığı söyleşidir. Kazım Koyuncu ile yaptığı söyleşideki cümleler, bugün tribünlerde slogan, çoğu yazının ana fikri olarak defalarca kullanılmakta, sosyal medyada binlerce kez paylaşılmaktadır. Aytekin Akay, toplumda öne çıkan bazı karakterlerin başarı hikayelerini biyografi yazarlığı alanında kaleme alarak hayata geçirmektedir. Bugüne kadar 5 iş insanının hayatını kaleme almış ve filme aktarmıştır.