Ameliyat malzemeleri kayboldu hasta ortada kaldı

Van’da hızla ameliyat edilmesi gerektiği söylenen hasta ameliyathaneye girdikten sonra dışarı çıkarıldı. Doktorlar kullanılacak malzemenin kaybolduğunu belirterek ameliyatı yapamayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde ameliyathane ekipmanları kaybolunca bir hastanın ameliyatı yapılamadı.

Baş ağrısı şikayetleri bulunan Abdulvahap Eren, yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde tedavi olmak istedi. Hastanenin nöroloji polikliniğine başvuran Eren, beyin cerrahisi bölümünde muayene edildikten sonra ameliyat edilmesine karar verildi. Eren ve ailesi de iki gün sonra yapılacak ameliyat için hazırlıklara başladı. Hastanenin nöroloji servisine yatırılan Abdulvahap Eren, beyninden ameliyat olmak üzere ameliyathaneye alındı. Beyninde delik açılarak ameliyatı gerçekleştirilecek olan hasta Eren, ameliyathane de alındı ancak bu sırada kullanılacak ekipmanın kaybolduğu ortaya çıktı.
Ekipmanların ortada olmadığını gören doktor ve ekibi hastaya ve yakınlarına, "Beyinde delik açmak için kullanacağımız aletlerden biri bozuk biri de kaybolmuş. Bu yüzden ameliyatı gerçekleştiremeyeceğiz" diyerek hastayı geri gönderdi.

AİLE: NE AMELİYAT ETTİLER NE SEVK ETTİLER

Olaya ilişkin ve sonrasında yaşanan mağduriyet hakkında bilgi veren hasta Eren’in ağabeyi Muğdat Eren, “Kardeşim Abdulvahap Eren, şiddetli baş ağrısı çekiyordu. Muayene olduğu doktor tarafından yapılan tetkikler neticesinde beyninde bir kanama olduğu ve baş ağrısının da bundan kaynaklandığı, bir an önce de ameliyat olması gerektiği bildirildi. Biz de doktorun dediğini yaparak kardeşimi hastanede servise yatırdık. Doktor 2 gün sonrası için ameliyat günü belirledi. Kardeşim ameliyat günü ameliyathaneye götürüldü. 1 saat gibi bir süre sonra da herhangi bir müdahale yapılmamış olarak çıkartıldı. Neden ameliyat edilmediğini sorduğumuzda ise bize ameliyat malzemesi olmadığını söylediler. Bunun üzerine hastamızın durumunun acil ve tehlikeli olduğunu söyledik. Başka bir hastaneye sevk edilmesini istedik. Ancak 'hastayı hiçbir yere sevk edemeyiz' yanıtını aldık. Bunun üzerine kardeşimi alıp İstanbul’da özel bir hastaneye götürdük ve o ameliyatı orada 35 bin liraya yaptırdık. Bu büyük bir skandaldır. Kardeşimin durumu acil olmasına rağmen ameliyat edilmeyerek bekletildi. Hayatını kaybedebilirdi" diyerek tepki gösterdi.

HASTANE: AİLE GÖTÜRMEYİ TERCİH ETTİ TUTANAK TUTTUK

Konuya ilişkin Gazete Duvar'a açıklama yapan Hastane Başhekim Yardımcısı ve Beyin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Aslan ise, ekipmanda küçük bir eksiklik bulunduğunu ve bunun tamamlanması için ameliyatı çok kısa bir süreliğine ertelediklerini ancak ailenin ısrarla hastayı alarak hastaneden ayrıldığını söyledi. Aslan hasta yakınlarının kendi rızaları ile hastayı başka hastaneye götüreceklerine dair tutanak da tutulduğunu, ameliyatın aynı gün içinde yapılacağını ancak ailenin buna izin vermediğini kaydetti. (DUVAR)

Etiketler ameliyat hasta van