Amedspor'a ırkçı saldırı: 7 kişi gözaltına alındı, 3 güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırıldı

Bursa Başsavcılığı, Bursaspor - Amedspor maçı sonrası 3'ü özel güvenlik görevlisi 7 kişinin gözaltına alındığını, Valilik ise 3 güvenlik yöneticisinin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, TFF 2. Lig'deki Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçı ve sonrasında yaşanan ırkçı saldırılara ilişkin açıklama yaptı. 

Başsavcılık, başlatılan soruşturma kapsamında stadyumda görevli olan özel güvenlik sorumluları A.T, A.D. ve S.K'nin de arasında yer aldığı 7 kişi gözaltına alındığını duyurdu.

Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise kentte icra edilen tüm sportif faaliyetlerde alınacak tedbirlerin, etkinliğin yoğunluğu ve izleyici kapasitesiyle orantılı olarak müsabaka öncesi ve sonrasını kapsayacak şekilde planlandığı ve uygulandığı ifade edildi.

Bursaspor-Amedspor maçında yaşananlarla ilgili olarak sorumlu kamu görevlisi 3 güvenlik yöneticisinin görevden uzaklaştırıldığı belirtilen açıklamada, bu kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Pankart açma olayına karışan ilgililer hakkında teşhis, tespit ve yakalama çalışması ile maç sonunda soyunma odasında gerçekleşen darp olayına ilişkin ise sorumlular hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde adli işlem başlatıldığı aktarılan açıklamada, bu kapsamda şu ana kadar 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)