Diyarbakır Barosu'ndan, Amedspor'a saldırılara ilişkin suç duyurusu

Diyarbakır Barosu, Bursaspor-Amedspor maçı öncesinde ve maç esnasında yaşanan saldırılar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Barosu, lig maçı için Bursa’ya giden Amedsporlu futbolcuların maruz kaldığı saldırılar hakkında suç duyurusunda bulundu. Baronun Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda "Bursa’da, Amedspor’un bulunduğu otel önünde bir grubun ırkçı ve ayrımcı sloganlar attığı görüntüler kamuoyuna yansımıştır. Gerekli önleyici tedbirlerin alınmamış olmasını kaygıyla karşılıyoruz. Bu eylemleri kınadığımızı ve hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyuyla paylaşırız" denildi.

Baro daha sonra suç duyurusu dilekçesini "Amedspor’un bulunduğu otelin önünde ırkçı eylemlerde bulunanlar hakkında; Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik veya Aşağılama,Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokma ve Hakaretten; tedbir almayanlar hakkında da Görevi Kötüye Kullanmadan Bursa C. B.savcılığına suç duyurusu yapıldı" notuyla paylaştı. 

 Baronun son paylaşımında yargı göreve davet edildi ve bir basın açıklaması paylaşıldı. Açıklama şöyle:

"Bursaspor ile Amedspor Kulübü futbol müsabakası öncesinde, dün ve bugün yaşananların nefret içerir ırkçı saiklerle gerçekleştirilen saldırı girişimine ilişkin, Diyarbakır Barosu olarak suç duyurusunda bulunulmuş, önleyici tedbirlerin alınması hususunda talepte bulunulmuştur.

Müsabaka sırasında, Türkiye'nin dehşet derecede karanlık 1990'lı yıllarında 17 bine yakın insan faili meçhul cinayetlerle katledilirken, cinayet aleti olan Beyaz Toros ve faillerinden paramiliter güçlerin sembol isimlerinin Bursaspor tribünlerinde posterleri sergilenmiştir.

İnsan hakları ihlallerinden sorumlu kamu görevlilerinin soruşturulamaması veya diğer bir anlatımla suç ve cezadan bağışık kalması sorunu bütün ağırlığıyla devam etmektedir. 1990'lı yıllarda bölgede görev yapmış ve isimleri pek çok ağır insan hakkı ihlalleriyle birlikte anılan fail konumundaki devlet görevlilerinin cezasız kılınmasından alınan cesaretle, bir spor müsabakası sırasında Kürtlere tehdit unsuru
olarak gösterilmektedir.

Irkçı, nefret içerir ve tehdit unsurunu yansıtan posterlerin asılması hususunda sorumluluğu bulunan faillerin önleyici güvenlik önlemlerin alınmamasından kaynaklı kolluk görevlileri açısından adli ve idari soruşturmanın başlatılmasını, hukuki sürecin Diyarbakır Barosu olarak takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz."

(HABER MERKEZİ)