Bursa'da Amedspor'a ırkçı sloganlar

Amedspor, bugün saat 14.00'te Bursaspor’la oynayacağı karşılaşma için geldiği Bursa’da ırkçılığa uğradı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amedspor, Bursaspor’la bugün oynayacağı karşılaşma öncesi dün gece gittiği Bursa’da bir otelde konakladı. Otelin önüne gelen bir grup Amedspor oyuncularını hedef aldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, İkinci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Amedspor, gittiği Bursa'da bir otelde konakladı. Amedsporlu oyuncuların kaldığı yeri öğrenen bir grup Bursaspor taraftarı otelin önüne giderek, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları attı.

Amedspor-Bursaspor maçı bugün saat 14.00'da Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumunda yapılacak.

'TFF BUNU GÖRÜR HERHALDE'

Amedspor taraftarları, oyuncuların hedef alınması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'na çağrı yaptı. Amedspor taraftar grubu hesabından yapılan paylaşımda, "Dün gece saat 02.45. Amesdspor’umuzun kaldığı otelin önü. ‘Irkçı’ söylemler ile bağıranlar ise Bursaspor taraftarları. Sonuç itibariyle deprem bölgesinde gelen takım 90 dakikalık bir maç öncesi böylesi bir zamanda olmaması gereken davranışlar. @TFF_Org bunu da görür herhalde!" ifadelerine yer verildi.

'AKLİ SELİM BİR YETKİLİ KALDIYSA GÖREVE DAVET EDİYORUM'

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Amedspor oyuncularının hedef alınmasını tepki gösterdi. Paylan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Amedspor’a karşı Bursa’da dün gece geç saatlere kadar süren ırkçı gösterileri engellemeyen Valinin bugünkü maçtaki güvenliği sağlayacağından ciddi şüphe duyuyorum. Aklı selim bir yetkili kaldıysa göreve çağırıyorum" dedi. 

DİYARBAKIR BAROSU: KINIYORUZ

Öte yandan Diyarbakır Barosu, Bursa’ya giden Amedspor ekibinin bulunduğu otel önünde bir grubun slogan atması ile ilgili olarak “Gerekli önleyici tedbirlerin alınmamış olmasını kaygıyla karşılıyoruz” açıklamasında bulundu. Diyarbakır Barosu'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadere yer verildi: 

“Bursa’da, Amedspor’un bulunduğu otel önünde bir grubun ırkçı ve ayrımcı sloganlar attığı görüntüler kamuoyuna yansımıştır. Gerekli önleyici tedbirlerin alınmamış olmasını kaygıyla karşılıyoruz. Bu eylemleri kınadığımızı ve hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyuyla paylaşırız.” (HABER MERKEZİ)