Amazon 'Road House' filmi yüzünden mahkemelik oldu

"Road House" filminin senaristi, Amazon MGM Studios hakkında bir patent davası açtı. Filmin senaristi, mahkemeden filmin vizyona girmesini engellemesini talep etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amazon ile sahibi olduğu film stüdyosu Metro Goldwyn Mayer (MGM) hakkında 8 Mart 2024'te vizyona girmesi planan "Road House" filmiyle ilgili bir dava açıldı. 

The Hollywood Reporter'ın haberine göre, senarist R. Lance Hill, 27 Şubat'ta "Road House" filmini yeniden çeken Amazon ve MGM hakkında bir patent davası açtı. Hill, 1986 yılında yazdığı ve ilk olarak 1989'da vizyona giren "Road House"un senaryosunun haklarını geri aldıktan sonra Amazon ve MGM'nin senaryoyu izinsiz biçimde kullandığını öne sürdü. 

Hill, California'da açtığı davada federal mahkemeden filmin piyasaya sürülmesini engellemesini talep etti. 

'FİLMDE YAPAY ZEKA KULLANILDI' İDDİASI

Hill'in mahkemeye yaptığı başvuruda, filmin tamamlanması için kendisine bir zaman sınırı koyan Amazon'un 118 gün süren ve 9 Kasım 2023'te geçici anlaşmanın sağlanmasıyla sona eren SAG-AFTRA grevinden dolayı filmin bazı kesitlerinde oyuncuların seslerini yapay zeka kullanarak taklit ettiği belirtildi. 

Başvuruda, filmde yapay zeka kullanımının SAG-AFTRA Sendikası ve ABD Yönetmenler Birliği arasında varılan anlaşmayı ihlal ettiği kaydedildi. 

AMAZON İDDİALARI REDDETTİ: KENDİMİZİ SAVUNACAĞIZ

Amazon MGM Studios, Hill'in mahkemeye başvurusunun ardından yazılı bir açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada, dava dosyasında yer alan iddiaların "kategorik olarak asılsız" olduğu belirtildi. 

Amazon MGM Studios'un kendisini bu iddialara karşı savunacağı vurgulanan açıklamada, "Filmde oyuncuların seslerinin yerine hiçbir şekilde yapay zeka kullanılmamıştır" ifadeleri yer aldı. 

 

 

 

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)