'Road House'un yönetmeni filmini boykot edecek

Yönetmen Doug Liman, "Road House" filminin galasını boykot edeceğini açıkladı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Jake Gyllenhaal başrollü "Road House" filminin yönetmeni Doug Liman, Amazon ile yaşanan gösterim tartışması nedeniyle filmin galasını boykot edeceğini açıkladı. Amazon ile film ekibi arasında gerilimin yüksek olduğu çünkü Amazon'un övgü dolu test puanlarına rağmen filmi sinemada gösterime sokmayı reddettiği gündeme gelmişti. 

Beyazperde'nin aktardığı habere göre, filmin yönetmeni Doug Liman, Deadline için kaleme aldığı yazısında, kendi filminin galasını neden boykot ettiğine dair bir açıklama yaptı. Filmin pazarlama ve test puanlarının tavan yaptığını söyleyen Liman, açıklamasında "Road House'u 'büyük bir hit' haline getirdik - bunlar Amazon'un sözleri benim değil, bu arada. Road House, gişede en büyük başarım olan Bay & Bayan Smith'ten daha yüksek bir test sonuçları elde etti. Dört devam filmi çıkaran Bourne Identity'den daha yüksek sonuçlar elde etti. Bana, MGM'yi satın almasından bu yana Amazon'un aldığı en iyi basın tepkisi olduğu söylendi. Road House'un, film için 1,5 milyardan fazla sosyal medya gösterimi yaratan fanatik ve sadık bir hayran kitlesine sahip olan UFC ile güçlü bir bağı var ve pazarlama henüz başlamadı bile" ifadelerini kullandı. 

'FİLMLERİN PLATFORMLARDA YAYINLANMASINA KARŞI DEĞİLİM'

Liman açıklamasına Amazon'u "sinemalara destek vermekle ilgilenmediği" ve bunun yerine filmi yalnızca Amazon Prime'da yayınlamayı tercih ettiği için eleştirdiğini belirterek devam etti. Yönetmen, Christopher Nolan ve Tom Cruise gibi isimlerin, filmlerin izleyicilerin hâlâ orada olduğunu kanıtlamak için sinemalarda gösterime girmesi konusunda ısrar etme cesaretlerine de değindi.

Liman sözlerine şöyle devam etti:

"Filmlerin platformlarda yayınlanmasına karşı değilim. Amazon'un yayın için ilk orijinal filmlerinden birini yaptım ve salgın sırasında Warner Bros.'a bir yayın filmi sattım. Şu anda Apple için Instigators'ı yapıyorum. Ancak Amazon'un MGM'nin ve onun tiyatro işinin içini boşaltmasına karşıyım. Amazon benden ve film topluluğundan kendilerine ve sinemaları destekleme konusundaki kamuya açık beyanlarına güvenmemizi istedi, sonra geri döndüler ve sıhhi tesisat malzemeleri satmak için Road House'u kullanmaya başladılar."