Alparslan Kuytul davasında 5 sanık için tahliye kararı 

İş insanı Koray Sarısaçlı'yı kaçırmakla suçlanan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul'un da yargılandığı davada 5 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OHAL döneminde çıkarılan KHK ile 2018 yılında kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul'un da aralarında olduğu 9'u tutuklu 13 sanığın, iş insanı Koray Sarısaçlı'yı kaçırılıp alıkoyma ve bir doktor tehdit etme suçlamalarıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Alparslan Kuytul, Erol Ardıç, E.T, E.E, R.T, U.B, R.B, A.A, ve H.A. bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar A.B, V.T, Ş.S. ve Y.T. ile avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu.

SEGBİS kaydı ile savunması alınan sanık R.T. müşteki Koray Sarısaçlı'yı alıkoymadığını ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Olayda kullanıldığı ileri sürülen aracın plakasını sökmediğini belirten sanık R.T, "Dosyadaki görüntü izleme tutanağını kabul etmiyorum. Olay günü ben sanıklardan E.E. ile hiçbir yerde buluşmadım. Herhangi bir suç örgütüne katılmadım. Yakalandığım evde de herhangi bir kağıdı yırtarak imha etmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı talep ederim" ifadesini kullandı.

Söz verilen müşteki Koray Sarısaçlı da savcılık aşamasında verdiği beyanları tekrar ettiğini ve sanıkların hepsinden şikayetçi olduğunu belirterek cezalandırılmalarını talep etti.

Beyanların ardından görüşü sorulan duruşma savcısı, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesini ve Alparslan Kuytul hakkında iddianameyi düzenleyen savcıya duruşmada hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan A.A, E.T, E.E, Ü.B. ve R.B'nin yurt dışına çıkma yasağıyla tahliyesine ve diğer sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı yarına erteledi. (HABER MERKEZİ)