Alparslan Kuytul: Sadece vakıf faaliyeti yürüttük, yağma eylemi gerçekleştirmedik

İş insanı Koray Sarısaçlı'yı kaçırmakla suçlanan Alparslan Kuytul, savunmasında "Biz sadece vakıf faaliyeti yürüttük. Kimseye yönelik yağma eylemi gerçekleştirmedik" diyerek iddiaları reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OHAL döneminde çıkarılan KHK ile 2018 yılında kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul'un da aralarında olduğu 9'u tutuklu 13 sanığın, iş insanı Koray Sarısaçlı'yı kaçırılıp alıkoyma ve bir doktor tehdit etme suçlamalarıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Alparslan Kuytul, Erol Ardıç, E.T, E.E, R.T, U.B, R.B, A.A. ve V.T. bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar A.B, H.A, Ş.S. ve Y.T. ile avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu.

SEGBİS kaydı ile savunmasına devam eden Alparslan Kuytul, yaklaşık 8 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek, bir suç örgütü olmadıklarını söyledi.

Müşteki Bülent Tümkaya'yı tanımadığını ileri süren Kuytul, "Biz sadece vakıf faaliyeti yürüttük. Kimseye yönelik yağma eylemi gerçekleştirmedik. İddianamede yer alan örgüt içi evlilik iddiasını da kabul etmiyorum. Evlilik konusunda kimseye karışmadım. Dosya kapsamında yer alan müşteki beyanlarının tamamı çelişkilidir. Kimseden para toplamadım" ifadesini kullandı.

Avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek, diğer sanıkların savunmalarının tamamlanması için duruşmayı yarına erteledi.

İddianamede sanıkların 30 yıl 6 ay ile 38 yıl 6'şar aya kadar değişen oranlarda hapisle cezalandırılması isteniyor. (HABER MERKEZİ)