Almanya'da vaka sayısı 2 milyonu aştı

Almanya'da Robert Koch Enstitüsü'nün verilerine göre toplam vaka sayısı 2 milyon 958'e, ölü sayısı 44 bin 994'e yükseldi. Başbakan Angela Merkel, tedbirlerin sıkılaştırılabileceğinin sinyalini verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da korona virüsü vaka sayısı cuma sabahı itibarı ile 2 milyonu geçti. Robert Koch Enstitüsü (RKI) son 24 saat içinde 22 bin 368 kişinin daha korona virüsüne yakalandığını, salgında toplam vaka sayısının 2 milyon 958'e yükseldiğini açıkladı. Almanya'da Covid-19 nedeniyle bir gün içinde ölenlerin sayısı da bin 133 olarak açıklandı. Toplam ölü sayısı 44 bin 994'e çıktı. 

Başbakan Angela Merkel'in eyalet başbakanlarıyla 25 Ocak tarihinde yapmayı öngördüğü korona toplantısı gelecek haftaya çekildi. Merkel dün lideri olduğu Hıristiyan Demokrat Birlik partisinin yürütme kurulu toplantısında salgında 31 Ocak tarihinden itibaren izlenecek yol haritasının belirleneceği zirveye ilişkin açıklamalarda bulundu. 

MERKEL: ZAMANLA YARIŞIYORUZ

 Virüsün İngiltere'de ortaya çıkan mutasyon geçirmiş yeni türlerinin 'büyük endişe' yarattığını söyleyen Merkel bu mutantların daha bulaşıcı ve tehlikeli olduğunu ifade etti. Zamanla yarışıldığını ifade eden Almanya Başbakanı karar almak için 25 Ocak tarihinin beklenemeyeceğini söyledi. Merkel tedbirlerin sertleştirilmesi halinde salgının durdurulabileceğini ifade etti.

'DURUMUN ÇOK DAHA KÖTÜLEŞMESİ MUHTEMEL'

Almanya'da salgınla ilgili verileri izleyen RKI Başkanı Robert Wieler de Merkel'in açıklamaları öncesinde daha sert tedbirler alınması gerektiğini belirtmişti. Wieler "Şu anda aldığımız tedbirler bana göre tam bir kapanma değil" diye konuşmuştu. "Hâlâ çok fazla istisna var ve kati bir uygulama da söz konusu değil" diyen Wieler virüsün yeni türlerine ilişkin olarak da "Durumun çok daha kötü hale gelmesi muhtemel" diye konuştu. Robert Koch Enstitüsü'nün elindeki verilere göre Almanya'daki 16 koronavirüs vakasında İngiltere'de ortaya çıkan yeni türe rastlandı, dört vakada ise Güney Afrika'daki mutasyon görüldü.

RKI'nin verilerine göre Almanya'da halk ilk kapanmaya nazaran daha hareketli. Wieler 2020 yılının ilkbahar mevsimine göre çok daha fazla insanın sokaklarda olduğunu belirtti. (Kaynak: DW Türkçe)