Almanya'da tren kazası: En az 4 ölü, 30 yaralı

Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Garmisch-Partenkirchen beldesi yakınlarında bir yolcu treninin raydan çıkması sonucu 4 kişi öldü, 15'i ağır 30 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın güneydoğusundaki Bavyera eyaletinde bir trenin raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada en az dört kişi öldü, yaklaşık 30 kişi de yaralandı. Çoğunlukla öğrencilerin bulunduğu Münih istikametine giden trenin üç vagonu Garmisch-Partenkirchen yakınlarında raydan çıktı.

Alman emniyetinden yapılan açıklamada kazaya neyin yol açtığının bilinmediği belirtildi. "Yolcular vagonlardaki pencerelerden dışarı çıkarıldı" denilen açıklamada yaralılardan 15'inin durumlarının ağır olduğu ifade edildi. Arama kurtarma çalışmalarına altı helikopterin de eşlik ettiği açıklandı.Kaza nedeniyle Münih ile Garmisch-Partenkirchen arasındaki yolun bir kısmının trafiğe kapandığı kaydedildi.

ÜLKENİN EN ÖLÜMCÜL KAZASINDA 101 KİŞİ VEFAT ETMİŞTİ

Almanya'da 1998 yılında meydana gelen ülkenin en ölümcül tren kazasında 101 kişi hayatını kaybetmişti. Ülkede en son ölümcül tren kazası Şubat ayında meydana gelmiş, Münih yakınlarında iki trenin çarpışması sonucunda bir kişi ölmüş, 14 kişi yaralanmıştı. (BBC Türkçe)