Almanya Başbakanı Scholz'dan Erdoğan'a: İsrail'e yönelik suçlamaları saçma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’e yönelik ‘faşizm’ suçlamasının ‘saçma’ olduğunu söyleyen Scholz, “İsrail demokrasidir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Berlin ziyaretine günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’e ilişkin açıklamarını eleştirdi. Scholz, Erdoğan’ın İsrail’e yönelik ‘faşizm’ suçlamasının ‘saçma’ olduğunu savundu.

Almanya Başbakanı, “İsrail demokrasidir. İnsan haklarına ve uluslararası hukuka bağlı,  buna göre hareket eden bir ülkedir. Bu nedenle İsrail'e yönelik suçlamalar saçmadır” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Kasım’da  Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yaptığı konuşmada Gazze’deki çatışmalara değinmişti. İsrail’e yönelik ‘faşizm’ suçlaması yönelten ve "Bütün dünyanın gözü önünde bir felaket, bir facia, bir insanlık suçu yaşanıyor” diyen Erdoğan, şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Filistin halkının binlerce yıldır yaşadığı topraklarını zorla gasbedenler bunun üzerinde, geçmişi 75 yılı ancak bulan ve meşruiyetini bizzat kendi faşistlikleriyle tartışmalı hâle getirdiği bir devlet inşa etmeye çalışıyor. Bununla da yetinmiyor, ülkemiz topraklarını da içeren vadedilmiş topraklar hezeyanıyla nükleer silah kullanma tehditleriyle sabrımızı zorluyorlar. Sahip oldukları teknolojik üstünlüğe ve uyguladıkları ahlaksız zorbalığa rağmen daha Filistin'in masum çocuklarıyla, kadınlarıyla ve yaşlılarıyla baş edemeyenlerin bu ham hayalden uyanacakları günler yakındır.” (DIŞ HABERLER)