Ali Koç: Maçın hakkı beraberlikti, verilmeyen golümüz bize göre yüzde yüz gol

Galatasaray maçından sonra konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Bu maçın hakkı beraberlikti. Ofsayttan verilmeyen golümüz bize göre yüzde yüz gol” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 24'üncü haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray'a 1-0 mağlup olan Fenerbahçe'nin başkanı Ali Koç, karşılaşmanın ardından açıklama yaptı.

“Bu maç, maç sonucu ve maçta yaşananlar, şampiyonluğumuzun habercisidir” diyen Koç, “Orada, burada rakibimizi yenip, sene sonu istediğimiz sonuca ulaşamadığımız çok seneler gördük. Bu maçta yaşadıklarımız, gördüklerimiz, şampiyonluğun habercisi. Taraftarlarımızı üzdük. İyi gidiyorduk. Bu maçla ne şampiyon olacaktık ne de şampiyonluk gidecekti. Kazansaydık önemli bir psikolojik avantaj olacaktı, olmadı. Sağlık olsun" ifadelerini kullandı.

Galatasaray karşısında kaybetmeyi hak etmediklerini söyleyen Koç, "Maçın hakkı 1-0 değildi. İlk yarı onlar, ikinci yarı biz üstündük. Gol pozisyonu rakamlarına bakamadım ama ikinci yarıda oynadığımız futbolu birinci yarıda oynasak, çok daha olumlu olurdu. Bu maçın hakkı beraberlikti” dedi.

'HAKEME SIĞINMAYACAĞIZ'

Fenerbahçe'nin golünün ofsayt nedeniyle geçersiz sayılması kararını doğru bulmadıklarını belirten Ali Koç, “Ofsayttan verilmeyen golümüz bize göre yüzde yüz gol. Tabii hangi açıdan baktığınıza, hangi açıdan gösterileceğine bağlı. Elimize gelen resimler, videolar farklı açılardan çok farklı bir şey ifade ediyor. Futbolun içinde bunlar var. Önemli olan gri pozisyonların bizim aleyhimize olması. Bu kadar ince bir çizgide olan pozisyonun 1 dakikadan az bir sürede hiç VAR'a gitmeden direkt verilmesi enteresan. Biz hakeme sığınmayacağız. Çıkıp ikinci yarıda oynadığımız topu ilk yarıda oynayıp, çatır çatır maçı almamız lazımdı" diye konuştu.

'MUSTAFA BAŞKAN DA OLMAMALIYDI DEDİ'

Maç sonu Galatasaraylı yöneticilerle yaşadıklarına yönelik soruyu Koç, şu şekilde yanıtladı:

“Çirkin görüntülere kendi sahamızda müsaade etmeyeceğimizi söyledik ve içeri gitmelerini rica ettik. Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapmayacaksın. Yapar ve tepki görürsen de bunu anlayışla karşılayacaksın. Mustafa (Cengiz) başkan da anlayışla karşıladı ve 'Olmamalıydı.' dedi. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz ama hiç canınızı sıkmayın. Bu bizim şampiyonluğumuzun habercisidir." (İSTANBUL/AA)