Ali ihsan Yavuz'dan 'seçim ertelensin' açıklaması: Bunu konuşmaya utanırız

Seçim tarihinin ertelenmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. AK Parti seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz, " Bunu konuşmaya utanırız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin seçimle ilgili herhangi bir şey konuşmadığını söyledi.

Hürriyet’ten Hande Fırat, bugünkü köşe yazısında Yavuz’un ifadelerine yer verdi. Yavuz şunları söyledi: "Biz şu an can kurtarma derdindeyiz. Şu ana kadar seçimle ilgili herhangi bir şeyi toz zerresi kadar bile konuşmadık. Bunu konuşmaya utanırız. Hepimiz deprem bölgesindeyiz. Bu felaketin ortasında bunu konuşmak abesle iştigal, giden canlarımıza hakarettir. Bunu konuşanlar kafaları bulandırmaya çalışıyorlar."

Ne olmuştu?

AK Parti'nin kurucularından Bülent Arınç, 10 ilde büyük yıkım yaratan depremlerden sonra seçimlerin ertelenmesini istedi. Arınç, "Devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir" iddiasında bulundu. (HABER MERKEZİ)