Ali Deniz Uzatmaz Kütüphanesi açıldı

Gaziantep’te 10 Ekim Katliamı’nda hayatını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz için kurulan kütüphanenin açılışı yapıldı. Nacaroğlu, bir devrimcinin adının en çok kütüphaneye yakışacağını düşündüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Cengiz Anıl Bölükbaş

GAZİANTEP- Gaziantep’te faaliyet yürüten Nar Bilim, Kültür, Sanat Derneği (Nar Sanat) yeni yerine taşındı. Etkinlik kapsamında 10 Ekim Katliamı’nda hayatını kaybeden Emek Gençliği Yöneticisi Ali Deniz Uzatmaz için yapılan kütüphanenin de açılışı gerçekleşti. Açılışa çok sayıda kişi katılırken, Kardeş Türküler de Ali Deniz Uzatmaz için şarkılar söyledi.

Açılışta ilk sözü alan Nar Bilim, Kültür, Sanat Derneği Başkanı Hatice Yıldız, 2010 yılından beri faaliyet yürüttüklerini söyledi. Çok sayıda kültürel çalışmalar yaptıklarını aktaran Yıldız, “5 film festivali yaptık, çok sayıda sanatçıyı getirdik. Atölyeler, konserler yaptık. Yine aynı minvalde devam etmek istiyoruz. Antep tarihi, kültürel birikime sahip. Bahsettiğimiz kültürel birikim elbette geçmişten beslenen bir kültür ürünü. Buna dair bir farkındalık yaratmak bizim temel amaçlarımızdan birisi. Bugün aynı zamanda kütüphanenin açılışını gerçekleştirdik. Bu bizim için büyük bir önem taşıyor” dedi.

Yıldız’ın ardından söz alan Nar Bilim, Kültür, Sanat Derneği kurucularından Arif Nacaroğlu, bir devrimcinin adının en çok kütüphaneye yakışacağını düşündüğünü söyledi. Bunu nedenle kütüphanenin kurulmasına vesile olanları saygıyla selamladığını dile getiren Nacaroğlu, “Ali Deniz’in umudunun, mücadelesinin yanı sıra anıları ve kitapları da bize miras kaldı. Hepinize teşekkür ederiz” diye konuştu.

Ali Deniz Uzatmaz’ın babası Oğuz Uzatmaz da kütüphanenin açılışının oğlunun anısını yaşatmak için çok önemli olduğunu vurgulayarak, açılışa gelenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Kardeş Türküler Ali Deniz Uzatmaz’ın sevdiği şarkıları söyledi. (DUVAR)