Alacaklı firmalar malzemeyi kesti, hastanede ameliyatlar durdu

Çorum'da alacaklarını tahsil edemeyen medikal firmalar malzeme vermeyi kesince bazı hastanelerde ameliyatlar durdu. Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son 3 gündür ameliyat yapılamadığından durumu acil olan hastalar özel hastanelere yönlendiriliyor.

Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastalar başka hastaneler yönlendiriliyor.
Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz
ÇORUM – Medikal firmalarla Sağlık Bakanlığı arasındaki kriz nedeniyle, kamu hastanelerindeki ameliyatlar aksamaya başladı. Bakanlık, medikal firmalarının daha önce faturası kesilmiş alacaklarından yüzde 25 indirime razı olmalarını, aksi halde ödeme yapmayacağını duyurdu. 1.5 yıldır alacaklarını tahsil edemediklerini belirten medikal firmaları ise üç gündür kamu hastanelerine malzeme vermeyi kesti.

Medikal sektörünün, kamuya ait sağlık kuruluşlarından alacağı ise toplamda 19 milyar liraya ulaşmış durumda.

Malzeme sıkıntısı nedeniyle Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi de dahil olmak üzere birçok kamu hastanesinde ameliyatların durduğu öğrenildi.Çorum'da da son üç gündür ameliyatların yapılamadığı ve acil hastaların başka hastanelere sevk edildiği bilgisine ulaşıldı.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: BAKANLIKTAN PARA GELMİYOR

Çorum İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bazı ameliyatların yapılamadığını, bu nedenle hastaların özel hastanelere yönlendirildiğini doğruladı.
Hastanede ilaç yokluğu iddialarını sorduğumuz İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, kendilerine Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'ndan para gelmediğini, bu nedenle malzeme alamadıklarını söyledi.