VİDEO

Al Capone'un eşyaları açık artırmaya çıkıyor

1920'li yıllarda ABD'de yaşayan Al Capone'un ünü tüm dünyayı sarmıştı. Onun yaşam tarzını sergilemek isteyen torunları silahlarını ve eşyalarını açık artırmaya çıkarıyor.

DUVAR - ABD'de yaşayan ünlü mafya lideri Al Capone'a ait 174 eşya torunları tarafından açık artırmada satılacak. 'Ünlü Bir Yüzyıl: Al Capone Malikanesi' sloganı ile duyurulan müzayedede mafya liderinin 'sevgilim' dediği silahı, fotoğrafları, eşi Mae ile paylaştığı yatağı, platinden yapılmış Patek Philippe marka cep saati gibi birçok eşyası yer alacak

 Witherell's Müzayede Evi yöneticisi Brian Witherell müzayedeye ilişkin "Billy the Kid'in silahı geçen hafta 6 milyona satıldı, bu yüzden bence Al Capone'un silahı için 10 milyonun altındaki herhangi bir şey iyi bir anlaşma olurdu" dedi.

Al Capone'un kızı Diane Patricia Capone satışa sunulan silahı "Babam ona sevgilim dedi çünkü insanlar ona suikast düzenlemeye çalışırken bu silah onu birkaç kez korudu. Korunmak için bu silahı kullandı" sözleri ile anlattı.

Müzayedede ayrıca Al Capone'un tutulduğu Alcatraz Cezaevinden oğlu Sonny Capone'a yazdığı bir mektup da yer alıyor. Diane Patricia Capone, "O mektupta bu adamın halkın bilmediği bir yanını görebilirsiniz. Oğluna çok sevgi dolu bir mektup. Ona 'kalbimin en sevgili oğlu' diyor.

Açık artırma 8 Ekim Cuma günü canlı olarak gerçekleştirilecek. (RUPTLY)