Akşener: İstanbul'u alan Türkiye'yi alamıyormuş...

İYİ Parti lideri Akşener Edirne’de partililerle buluştu. "İstanbul'u alan Türkiye'yi alamıyormuş" diyen Akşener, bir kez daha yerel seçimlerinde hiçbir parti ile ittifak yapmayacaklarını vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘Trakya Teşkilat buluşması’ kapsamında Edirne’de partililerle buluştu.  

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Akşener, ardından kentteki bir işletmede basın mensupları ve partililere seslendi. 
Konuşmasında İYİ Parti’nin kuruluş sürecinden başlayarak, son genel seçimlere kadar yaşadıklarını aktaran Akşener 30 Mart yerel seçimlerinde ittifaklardan bağımsız kendi adayları ile seçimde olacaklarını tekrarladı.

Konuşmasında ekonomik kriz, tarım ve mülteci sorununa değinen Akşener “Bu ülkede aç uyuyan gençler varsa, çiftçi bugün ürününü tarlada bırakıyorsa, batsın bu dünya. Çocukların yanına anneler bir şey koyamıyorsa hakikaten batsın bu dünya. Dolayısıyla bunu değiştirecek olan biziz. Onun için GİK'imizin de aldığı karar ki ben de aynı fikirdeyim, biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Dolayısıyla ittifak sistemini reddediyoruz ve ittifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil, 2028'de de rahmetli Elçibey'in söylediği gibi 'özü başımıza' gireceğiz. Bu, bugün var olan ortak seçilmiş cumhurbaşkanlarımızı kötüleyeceğiz anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı. 

'İSTANBUL'U ALAN TÜRKİYE'Yİ ALAMIYORMUŞ'

Cumhurbaşkanı seçiminde il il gezdiğini belirten Meral Akşener şöyle devam etti: "Bizimle beraber seçime giren bazı ortaklar ‘çalışmadılar’ şeklinde ithamlarda bulunuyor. Bu arkadaşlarımız bu sese hayır dediler. Sayın genel başkanlarını, cumhurbaşkanı etmek üzere gayret ettiler. İkisi de Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu da gayret etti. İtirazım yok. Ben de yani sonra böyle kendinden menkul arkadaşlar çıkıp işte ağızlarını büke büke konuşacaklarını bildiğim için kırk beş farklı ilde Sayın Mansur Yavaş beyefendiyle beraber, onu şahit tutarak gezdim. Kendi seçmenimizi Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verdirebilmek için. Bütün açıklığıyla paylaştım. Bundan sonra hesaplı kitaplı bir dönem yok. Şunu söyleyeyim. İstanbul'u alan Türkiye'yi alamıyormuş. Biz alamadık kardeşim. İster beni suçlayın, ister ister başkasını.”