'Akdeniz'deki en ağır trajedi': Alabora olan mülteci teknesinde 209 Pakistanlı vardı

Pakistan Federal Soruşturma Dairesi, mülteci teknesinde 209 Pakistanlının bulunduğunu açıkladı. AB Komisyonu'ndan Johansson, kazanın 'Akdeniz'de görülen en ağır trajedi' olabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nda 14 Haziran'da mülteci teknesinin alabora olmasının ardından, İslamabad yönetiminden ölü sayısına ilişkin açıklama geldi. Pakistan Federal Soruşturma Dairesi (FIA), mülteci teknesinde 209 Pakistanlının bulunduğunu açıkladı. Reuters ajansına konuşan FIA İslamabad Bölgesi Direktörü Rana Abdul Jabbar, "Bunu doğrulamak için bir soruşturma sürüyor" dedi.

'AKDENİZ'DEKİ EN AĞIR TRAJEDİ'

Öte yandan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun iç işlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, Yunanistan açıklarında geçen hafta yaşanan göçmen teknesi faciasının, Akdeniz'de görülen en ağır trajedi olabileceğini söyledi. Johansson, AB Dönem Başkanı İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılan AB-ABD Adalet ve İçişleri Bakanları toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Johansson, ölümcül kazadan öncesiyle ilgili yapılan incelemelerde teknenin, "Mısır'dan ayrılarak Libya'nın doğu kısmına giden ve 750 kadar göçmen alan bir balıkçı teknesi" olduğunun görüldüğünü aktardı. Gemideki insan sayısının henüz teyit edilmediğinin altını çizen Johansson, gemi enkazına bakıldığında olayın, "Akdeniz'de görülen en ağır trajedi" olabileceğini belirtti. Johansson, "Bu, Akdeniz'de bu tür trajedilerin yaşanmasını önlemek için gerçekten çok ama çok daha fazlasını yapmamız gerektiğini gösteriyor" dedi.

Ne olmuştu?

Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nda bulunan Navarin'den 47 deniz mili uzaklıktaki uluslararası sularda 14 Haziran'da düzensiz göçmenleri taşıyan balıkçı teknesi alabora olmuştu. Balıkçı teknesinde bulunan 104 kişi kurtarılarak Kalamata Limanı'na getirilmiş, olayın ardından yürütülen çalışmalarda 82 kişinin cesedine ulaşılmıştı. (DIŞ HABERLER)