Akbelen nöbetinde jandarma köylüleri ormandan çıkarmaya çalışıyor

Akbelen ormanında ağaç kesimine karşı halkın başlattığı nöbet eylemine gelen jandarma, yangınlar nedeniyle ormanlara giriş yasağı olmasını gerekçe göstererek alanın boşaltılmasını istedi.

Jandarma nöbettekilerin alanı boşaltmasını istedi
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen ormanı için halkın başlattığı nöbet eylemi devam ederken bölgeye gelen Milas İlçe Jandarma Komutanı ve Milas Kaymakamı, Muğla Valiliği'nin ormanlara giriş yasağını gerekçe göstererek alanın boşaltılması gerektiğini söyledi.

Alanın orman alanı değil, şahsa ait bir arsa olduğunu belirten nöbetteki köylüler ise ayrılmayacaklarını vurguladı. Jandarmanın ve köylülerin bekleyişi sürerken, nöbet eyleminin devam ettiği arsanın sahibinin izin belgesi kolluk güçlerine gösterildi. Köylülerin avukatlarının da gerekli başvuruları yapacağı öğrenildi.

KAZDAĞI DERNEĞİ DESTEK VERECEK

Öte yandan Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği ise yarın Akbelen Direnişi’ne destek olmak amacıyla nöbet alanına gideceğini duyurdu. Bu gece otobüslerle Akbelen’e hareket edileceği belirtilen duyuruda şu ifadelere yer verildi;

“Dün sabah saatlerinde Limak Enerji’ye bağlı ekipler Akbelen ormanına girerek 105 ağacı kestiler. Halkın müdahalesi ile kesim durdu. Yangınlar Muğla'nın çok büyük alanlarını küle çevirmişken, fırsatçılar ormana girmekten vazgeçmiyor. Muğla Akbelen ormanını savunan dostlarımız ekoloji örgütlerine, doğa savunucularına çağrı yaparak destek istedi. Bileşeni olduğumuz Ekoloji Birliği de bileşenlerine Akbelen’de olma çağrısı yaptı. Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği olarak, Çarşamba günü Akbelen ormanında devam eden direniş alanına desteğe gidiyoruz. Küçükkuyu’dan, bugün, 10 Ağustos Salı gece 01.00’ de (pazartesiyi salıya bağlayan gece) yola çıkacağız. 1 gün orada kalıp sonraki gün akşamüzeri dönmeyi planlıyoruz. Destek malzemeleri de götüreceğiz. Gelmek isteyenlerin ve destekte bulunmak isteyenlerin 05321597317 no'lu telefona adını yazdırmalarını rica ederiz. Çadırı ve uyku tulumu olanlar yanına alsın, olmayanlara da yerelden olanak sağlayacağız.” (DUVAR)