Akar: TSK başkomutanlık makamına saygısızlık

CHP lideri Kılıçdroğlu’nun “sözde cumhurbaşkanı” sözleriyle başlayan tartışmaya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı. Akar, Genelkurmay Başkanı Güler ve kuvvet komutanlarının da katıldığı video konferans toplantısında Kılıçdaroğlu’nun sözlerini eleştirdi: Ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanı'na 'sözde Cumhurbaşkanı' demek asil milletimizin iradesine, değerlerine, demokrasimize ve TSK başkomutanlık makamına saygısızlıktır, kabul edilemez.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanlarının da katılımıyla video konferans toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Katar, Somali, Bosna Hersek ve Kosova ile Libya'daki Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlığı, NATO Karargahı'ndaki Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanı, KKTC'deki Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı'nın yanı sıra Muharip Hava Kuvveti ve Donanma komutanları devam eden faaliyetler ve sahadaki son duruma ilişkin bilgi verdi.

Toplantıda bir konuşma yapan Hulusi Akar Kılıçdaroğlu’nun "sözde Cumhurbaşkanı" ifadesine de tepki gösterdi. "Sayın Cumhurbaşkanımız, devlet yönetim sistemimizdeki en üst makam olarak devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarının başı ve aynı zamanda Anayasa'mızın 117. maddesine göre başkomutanımızdır” diyen Milli Savunma Bakanı, şöyle devam etti: Ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanı'na 'sözde Cumhurbaşkanı' demek asil milletimizin iradesine, değerlerine, demokrasimize ve TSK başkomutanlık makamına saygısızlıktır, kabul edilemez. Düzeltilmelidir. (AA)