Akademi'nin, Anthony Hopkins'in törene 'online' katılım isteğini reddettiği ortaya çıktı

Anthony Hopkins, Akademi'den ret yedi: Hopkins'in En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı kazanması halinde Zoom üzerinden katılım sağlama teklifinde bulunduğu ancak Akademi'nin bu planı reddettiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Anthony Hopkins, pazartesi sabaha karşı açıklanan 93. Oscar Ödülleri’nde "The Father" filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Bu yıl, her zaman en son açıklanan En İyi Film Ödülü daha önce açıklanıp, en sona oyunculuk ödülleri bırakıldığı için, törende en son anons edilen ödül Hopkins'in oldu ve Oscar yayını anonsla birlikte sona erdi. 

Ntv'nin aktardığına göre, 83 yaşındaki Hopkins, Los Angeles'ta yapılan törene katılmamıştı, bu nedenle Oscar gecesi Galler'de yaşayan oyuncu teşekkür konuşması yapmadan yayın bitirildi. Anthony Hopkins'in, ödülü kazanması halinde törene Zoom üzerinden katılma teklifinde bulunduğu ancak Akademi'nin bu planı reddettiği ortaya çıktı.

Hopkins'in IndieWire'a konuşan temsilcileri, "Oyuncunun Dublin veya Londra'daki merkezlere seyahat etme arzusu olmadığını" belirterek, "Zoom yapmasına izin verilmesi için ricacı oldu. Akademi hayır deyince Hopkins töreni izlemeden uyudu ve ertesi sabah uyandığında ödülü kazandığını öğrenince kabul konuşmasını yaptı" dedi. 

Oscar yetkilileri, tören öncesinde, bu yıl martta, etkinliğe katılmak için seyahat edemeyecek adayların Zoom'la katılım seçeneği bulunmayacağını açıklamıştı. Bu kural daha sonra bazı adayların uzaktan katılımına imkan sağlamak için Londra ve Paris gibi yerlerde kurulan merkezlerle esnetilmişti. Söz konusu düzenleme ile Florian Zeller, yine "The Father" filmi için En İyi Uyarlama Senaryo Oscar Ödülü’nü Paris'te aldı.