AK Partili belediye başkan adayı TBB’nin hibe ettiği araçla poz verdi

Afyon’un Güney beldesi pazar günü belediye başkanını seçecek. 8 adayın yarıştığı seçim öncesinde AK Parti’nin adayı Erol Karabacak, Belediyeler Birliği’nin hibe ettiği iş makinesiyle poz verdi.

Erol Karabacak
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesi, yeniden belediye statüsü kazanmasının ardından 6 Haziran’da belediye başkanlığı seçimi için sandığa gidecek.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “tüm belediyelerin hak ve menfaatlerini korumak” amacıyla kanunla kurulan Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) pazar günü yapılacak seçim öncesinde AK Parti iktidarının kampanyasına malzeme edildiğini duyurdu.

TBB’nin, henüz seçim yapılmayan Güney beldesine iş makinesi hibe ettiğini, Adalet ve Kalkınma Partisi adayının makinenin üzerinde poz verdiğini ve aracın parti bayrakları altında sergilendiğini söyleyen Torun, “Bir kamu idaresi siyasette taraf olamaz. Bu zihniyete yazıklar olsun” dedi.

‘TBB İKTİDARIN KAMPANYASINA MALZEME EDİLDİ’

Pazar günü yapılacak seçim öncesinde Güney’e giderek partisinin kampanyasına destek veren CHP’li Seyit Torun, “Ziyaretlerimiz sırasında ülkemizin kurumları adına üzüntü duyduğumuz bir olayla karşı karşıya kaldık” dedi.
TBB’nin iktidarın kampanyasına malzeme edildiğini belirten Torun yaptığı açıklamada, “Siyasi parti ayırt etmeksizin tüm belediyelerin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla kanunla kurulan, belediyelerden aidat alan ve tarafsız davranması gereken TBB’nin maalesef Güney Beldesi’ndeki seçimlerde iktidarın kampanyasına malzeme edildiğini gördük” ifadelerini kullandı.



'BU ZİHNİYETE YAZIKLAR OLSUN'

AK Parti’den Güney Belediye Başkan Adayı olan Erol Karabacak’ın TBB’nin hibe ettiği iş makinesinin üzerinde poz verdiğini belirten Torun, TBB’nin güvenilirliğini kaybettiğini belirterek şunları söyledi:

“Muhalefet belediyelerinin taleplerini görmezden gelen TBB, daha seçimleri dahi yapılmayan, belediye meclisi oluşmayan, geçici olarak kaymakamın görev yaptığı Güney beldesine iş makinesi hibe etmiş. Aracın üzerine de ‘TBB tarafından hibedir’ yazılmış ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bayrakları altına konulmuş. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayı da bu iş makinesinin üzerinde poz vermiş. Maalesef TBB bu yaptığıyla güvenilirliğini kaybetmiştir. Bir kamu idaresi siyasette taraf olamaz. Bu zihniyete yazıklar olsun diyoruz.”



8 PARTİNİN ADAYI YARIŞIYOR

Güney Belediye Başkanlığı seçiminde AK Partili Erol Karabacak’ın yanı sıra, CHP’li Faruk Özkan, Gelecek Partili Osman Aydebe, Büyük Birlik Partili Süleyman Çağlar, İYİ Partili Enes Dadlar, Yeniden Refah Partili Ayten Karakaya, Saadet Partili Hamza Gümüşkanat ve Türkiye Komünist Partili Sunay Akarsu yarışıyor. (DUVAR)