AK Parti ilçe başkanı bulabilmek için ilan verdi

AK Parti Urfa İl Başkanlığı, Ceylanpınar'a ilçe başkanı bulabilmek için sosyal medya hesabından ilan verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, Genel Merkez'in talebiyle istifa eden Ceylanpınar İlçe Başkanı Halit Şimşek'in yerine yeni başkan bulabilmek için sosyal medya hesabından duyuru yayınladı. 

Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Ceylanpınar İlçe Başkanı olmak isteyen vatandaşlarımız 03.07.2021 (Cumartesi) günü saat 12.00'a kadar özgeçmiş bilgilerini; [email protected] adresine yollayarak, 0414 2168403 numarasını arayarak veya İl Başkanlığımıza gelerek şahsen başvuruda bulunabilirler” denildi.

 

Sözcü'den Ahmet Kaya'ya konuşan DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz,  ilandaki “İlçe başkanı olmak isteyen vatandaşlarımız” cümlesinin AK Parti'nin düştüğü pozisyonu gösterdiğini belirtti. 

Ahmet Kaya, şöyle konuştu:

UÇUK PARALAR BAĞIŞLANIRDI: Bu durum, daha önceki dönemlerle kıyaslandığında vatandaşın aday adayı olabilmek için uçuk paralar bağışlayıp, kuyruğa girdiği bir dönemden şu an geldiği noktayı göstermesi bakımından anlamlıdır. Ceylanpınar'ın yüz bine yakın nüfuslu, sınır ticaretinin yapıldığı bir ilçe. Maalesef, Ceylanpınar sorunların had safhada olduğu, iyi yönetilemeyen, insanların çok kutuplaştırıldığı, ‘Ya bizdensin ya onlardan' diyerek 2 siyasi düşünce arasında tercihe zorlandığı bunun da özellikle yapıldığı bir ilçe. 

KUTUPLAŞTIRICI SİYASET: Yerel seçimlerde iki parti dışında (AKP ve HDP) kimsenin seçilme şansının olmadığı çok az bir oy farkıyla belediye başkanlığının el değişmesi de aslında bu kutuplaştırıcı siyasetin sonucu. Oysa ilçemiz her ilden insanların geldiği dışarıdan göç alan ve aslında bir arada yaşama kültürünün üst düzeyde olması gereken ancak bu kutuplaştırıcı, ötekileştirici siyaset tarzı sonucu maalesef bunu pek göremediğimiz bir halde.

'İLÇE BAŞKANI BİLE BULAMAYIZ' GÖNDERMESİ: Kendi partimiz açısından bu ilçede 30'un üstünde ilçe başkanı olmak isteyen başvuru olmuştu hepsi de bu işi yapabilecek nitelikte arkadaşlarımızdı. Burada da muhtemelen yine başvurular olmuştur olacaktır da ancak bu duyuru metni ve cümleler bu iktidarın içine düştüğü pozisyonun çok net bir resmidir aslında. Yıllar önce Sayın Genel Başkanımızın (Ali Babacan) Siyasi Etik Yasasındaki ısrarına karşılık “Bu yasayı kabul edersek hiç bir ilçeye başkan bile bulamayız” noktasına evrilmiş hali. Ancak şu farkla Etik Yasası olduğundan değil, olmadığından iflas noktasına gelinmiş.