AK Parti içerisinde '50+1' bölünmesi: Tayyar ve Uçum tartıştı

AK Partili Şamil Tayyar ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum arasında yüzde 50+1 tartışması yaşandı. Tayyar Uçum’a, “Hadsiz, kimsin sen” dedi.

Şamil Tayyar ve Mehmet Uçum
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYY) üyesi Şamil Tayyar ile Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum arasında ‘yüzde 50+1’ tartışması yaşandı.

AK Partili Tayyar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uygulanan yüzde 50+1 sisteminin Cumhurbaşkanına ve sisteme kurulan “tuzak” olduğunu iddia etti. Tayyar bu düşüncede olan isimleri “Soros ve ekibinin AK Parti içindeki uzantıları” ifadeleriyle niteledi ve sosyal medya paylaşımlarında “50+1 cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı. Düzeltilebilirdi vakti geçti” dedi.

Tayyar’ın bu sözleri üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Tayyar’a cevap niteliğinde paylaşım yaptı ve şu ifadeleri kaydetti:
“Türkiye’yi değil kendilerini düşünenler, ülke karşıtlığını iş edinenler, hakkımda ‘sorosçuluk yalanı’ yayma peşindeler. Ne yaparsanız yapın 2007 ve 2017’de iki kez halk tarafından kabul edilmiş Türkiye’nin sosyolojik ve siyasi istikrarının güvencesi 50+1 kuralından halk vazgeçmez.”


TAYYAR’DAN UÇUM’A: HADSİZ

Mehmet Uçum’un bu açıklamasından saatler sonra sosyal medya hesabından isim vererek açıklama yapan Şamil Tayyar, Uçum’un devlet memuru olduğunu belirterek, “Bir devlet memuru, siyasete racon kesemez. Siyaset yapacaksa, verir istifasını, çıkar er meydanına. Hodri meydan” dedi.


Tayyar’ın paylaşımı şu ifadelerle sürdü:

“‘Soros’ dedik, ses Uçum’dan geldi. Hak etmediği koltuktan, koltuk sahibi olmayanları ‘kendini düşünmekle’ suçluyor. Cüretkâra bak. ‘Asla değişmez’ diyerek Cumhurbaşkanımızı da tehdit ediyor. Hadsiz, kimsin sen!” 


'BUNLAR MUHATABAMIZI DEĞİLDİR'

Şamil Tayyar'ın ağır ifadelerle dile getirdiği tepkisinin ardından Mehmet Uçum, sosyal hesabından bir açıklama yaptı. Uçum'un açıklaması şöyle: 

"Pozisyon ve statü siyaseti peşinde koşanlar, dar çıkarlarından başka değeri olmayanlar; yalanı, fitneciliği, fırsatçılığı normal görüyorlar. Adımızı kötü niyetle zikredenlere yönelik beyanımızı kendilerine prim yapmak için kullanmaya heves ediyorlar. Bunlar muhatabımız değildir." (DUVAR)