Ahmet Nur Çebi'den hakem açıklaması: TFF'nin kararına saygı duyuyorum

MHK'nin 13 hakemle ilgili kararını değerlendiren Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Karara saygı duyup sonuçlarını bekleyip görmek lazım. Bunun sonucunu birkaç ay içinde göreceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi gündemdeki hakem kararlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çebi, federasyonun 13 hakemi görev dışı bırakmasıyla ilgili yaptığı açıklamada TFF'nin aldığı karara saygı duyduğunu ve sonuçları beklediğini söyledi.

'SONUÇLARINI GÖRMEDEN YORUMDA BULUNMAYI DOĞRU BULMUYORUM'

"Bu sezon bir önceki sezondan çok daha fazla hakem hatalarından dert yanan kulüplerimiz var" diyen Çebi şöyle konuştu: "Bu sezon hakemlerle ilgili ya çıktık konuştuk ya başvuruda bulunduk. 20 takımın tamamı birden hakemlerle ve yönetim şekillerinden zarar gördüklerini ifade ettiler. Durum böyleyken federasyonun bu durumdan etkilendiğini ve çözmek için yola çıktığını gördüm. Ama anladığım kadarıyla yaptıkları çalışmadan çözüm bulamadıklarını ve en son böyle bir çözüm bulduklarını görüyoruz. Federasyonun verdiği karara saygı duyup sonuçlarını bekleyip görmek lazım. Bunun sonucunu birkaç ay içinde göreceğiz. Federasyonun vermiş olduğu kararın yanlış olduğunu söylemek kulüpler için doğru değil. Bunu yanlış olarak ifade eden kulüp başkanları olmuştur. Ben buna katılmıyorum. Henüz sonuçları görmeden erken olduğunu düşünüyorum, yorumda bulunmayı doğru bulmuyorum."

'HERHANGİ BİR GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİMİZ OLMADI'

Daha önce de genç hakemlerin yolunun açılması gerektiğini ve taze kan değişikliğinin iyi olacağını söylediğini belirten Çebi, "Bizim görevimiz sadece bir şeylerin düzelmesini talep etmektir. Kararı federasyon verir. Onların vermiş olduğu karara da saygı duyuyorum. Neden böyle bir algı oluştu bilmiyorum. Benim daha genç hakemlere görev verilmesi yönündeki talebim böyle bir algı yaratmış olabilir. Biz Beşiktaş olarak alınan bu kararlarla ilgili herhangi bir görüş alışverişimiz olmamıştır. Bunu belirtmek istiyorum" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)