Ağabeyiyle kavga eden kişiyi öldüren bekçi tutuklandı

İzmir'de ağabeyiyle kavga eden Şehmus Devrim'i öldürdüğü suçlamasıyla gözaltına alınan mahalle bekçisi, ağabeyiyle birlikte tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Buca ilçesinde, Şehmus Devrin'i (30) tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan bekçi A.Y. (27) ve ağabeyi Y.Y. tutuklandı, akrabaları E.Y. ve İ.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, perşembe günü saat 19.30 sıralarında, Mustafa Kemal Mahallesi'nde meydana geldi. ddiaya göre Şehmus Devrin, aracıyla sokaktan geçen husumetli olduğu Y.Y.'yi durdurup, darp etti. Daha sonra durumu yakınlarına haber veren Y.Y., Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bekçi olan kardeşi A.Y. ve akrabalarıyla beraber olayın yaşandığı noktaya geldi.

Şehmus Devrin’in bir otomobille sokaktan geçtiğini gören Y.Y. ve arkadaşları, aracı durdurdu. Tekrar kavga çıkınca, A.Y. belinden çıkardığı tabancayla otomobildeki Şehmus Devrin'e art arda ateş açtı. Devrin, boynuna ve bacağına isabet eden kurşunlarla öldü. 

Olayın ardından otomobille kaçmaya çalışan A.Y. ve ağabeyi Y.Y., yaklaşık 500 metre uzaklıkta yakalandı. Polis, A.Y.'nin akrabası olan İ.Y. ve E.Y.’yi de gözaltına aldı. A.Y.'nin polisteki ilk ifadesinde, "Bir anlık öfkeye kapılıp kendimi kaybettim, çok pişmanım" dediği belirtildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan A.Y. ve Y.Y. kardeşler tutuklanırken, İ.Y. ve E.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

Etiketler bekçi cinayet izmir